lördag 9 augusti 2008

Min favorit

Jag har aldrig riktigt varit nån chokladälskare, men ibland kommer det där suget. Igår var jag bara tvungen att lägga ner den där Lindt exellence Madagascar i korgen när jag handlade.

Jag hade inte en susning om att choklad faktiskt kunde smaka olika. För mig var mörk choklad en sort och ljus en annan. Sedan fick jag möjligheten att gå på chokladprovning via Godishuset här i Jönköping och dessutom fick jag ofta smaka något nytt, när jag stod där bakom disken och gjorde i ordning små presentpåsar till kunderna.

Jag förälskade mig i den här:

Alltså Valrhona Manjari.

Lägg det på minnet till nästa gång du besöker en butik med stort chokladsortiment(Valrhona säljs i speciellt utvalda butiker, så du lär inte hitta den i lokala konsumbutiken). För är du också den där personen som ser mörkchoklad som enbart mörkchoklad och så gott som aldrig äter av det, testa då denna och man fattar direkt vad alla finsmakare pratar om.

Den här är inte det minsta torr och smulig som de flesta kan vara och detta beror på att kakaobönan i den här chokladen kommer ifrån ön Madagascar. Där är bönan mycket mera fruktig eftersom där även odlas papaya som smittar av sig och ger en del av den fruktiga smaken.

Nåja, har chokladbutiken nära dig stängt kan man ju alltid köpa den där från Lindt som jag nämnde ovan. Nästan, men bara nästan, samma grej. Annars kan man ju faktiskt klicka inGourmera. Där finns det Valrhona och massa annan choklad som du kan få direkt i brevinkastet.

2 kommentarer:

dahlarna sa...

Vilken BRA idé med julklapptipset! Jodå, jag kan fota kalendern & maila bild till dig. Lovar att ge ett "betygsomdöme" på den! Recept kommer!

KRAM!!

a home far away sa...

Hihi, jag är likadan. Mörk choklad o ljus choklad är väl enda skillnaden har jag tänkt:-

Dags att tänka nytt med andra ord:_

Ha en fin dag
//Gunilla i Singapore