fredag 25 september 2009

I kivilyktans sken...

Bild på jätteviktiga kivilyktor och en ring till en vän som är kravlös och älskar smycken. Hon skiter oftast i att vi har lite smulor på golvet hemma.

Ibland måste man göra lite seriösare och allvarligare inlägg här i bloggen. NU gör jag det igen. Detta är en sak som jag vet att både jag och många andra säkert funderar över ibland.

I bloggens värld kretsar en hel del kring materiella ting, likaså här inne hos mig. Till skillnad från många andra storbloggare har jag verkligen inte mer möjligheter än att drömma mig bort bland alla prylar som man vill ha. Ska man hänga med i "kretsen" ska man ha det ena och det andra. Observera, kivilyktorna på bilden ovan. O B L I G A T O R I S K T. Ledsen att säga det, men vem fan är du om du inte har sådana att visa upp i din lilla dagbok på nätet?

Ju mer statusprylar du har att visa upp, desto mer besökare får du. Förmodligen. Annars får du vara rysligt bra på att skriva.


En blogg ska innehålla detta för framgång:


*Bilder, inte enbart på dig själv om du inte råkar vara snyggare än Tyra Banks. Eller nån i The Hills eller vad ni nu tittar på. Anna Anka kanske.


*Är du såpass snygg så possera helst så konstigt och vridet du kan. Se ut som att du måste på toabesök akut.


*Har du inte skönheten på kroppen? Visa ditt vräkiga hem. Mest vinner.


*Annars kan du vara en riktigt snorkig tonåring med udda uttalanden om det mesta.


Jag läser dem, du läser dem säkert också. Många av dessa "kriterier" som jag nämner hamnar inte under samma kategori av blogg. Mode, inredning och ohyfsad är väl huvudkategorierna just nu skulle jag tro. Eller mammabloggare. Men du får inte vara WT. Vet ni vad det är då? Whitetrash. Nyligen på ett stort forum talade jag med en tjej i en tråd. Hon blev kallad för WT för att de åt pannkakor till middag nån gång. Alltså krävs det inte att man är en hillbilly i USA och bor i husvagn för att klassas som det längre. Det räcker med vad ni äter till middag.


Jag besöker SÅ många vackra bloggar, som inreder SÅ fint. Och mode och annat krafs. Jag måste säga att ni på inredningsfronten håller en ganska snäll stämning mellan er. Men jag har inte renoverat hela mitt hem. Jag bor i en svindyr hyresrätt en månad till och har fasen inte råd att pynta upp den för eran skull. Jag är intresserad av inredning ändå, men därför lägger jag inte upp foton på vårat underbara lila duschdraperi. För tänk om ni ser att vi inte har helkaklat. Herreguuud.


Mari, du är en stjärna på himmelen. Du säger som det är. Dina kivilyktor var kanske inte helt rätt. Spraya dem inte för det. Nu favoriserar jag dig lite, förlåt. Men du hittar så fina saker för 5kr på loppis och ger mig en gnista att göra nåt vacker av vårat hem för en billig peng. Tack!
En annan mycket allvarlig sak är att jag har färgat håret mörkbrunt för flera dagar sen. Den eviga blondinen har inte nämnt nånting. Näpp, men nu vet ni. Ni blir inte bländade längre. Och jag har slutat vara korkad också.
AMEN!

14 kommentarer:

Mari sa...

God morgon vännen!!

Precis mina så har mina tankar gått den senast tiden. Har inte heller en sjö att ösa ur och det blir lätt felköp och att man köper för mycket.
Nu är det slut med det, vill man läsa min blogg får man läsa om secondhand och sånt, nja lite nytt ibland oxå men det är lugnt på den fronten nu.
Bättre att tipsa om återanvändning och hur man fixar till saker.

Kan göra så mycket för billiga pengar än att köpa en massa dyra ting.

Men fick presentkort igår på 500 kr så nu ska det shoppas lite iaf. Village ska få ett besök men du ska se att jag kommer ut nästan tomhänt....har ingen större lust faktiskt. Var med grannarna på stan i går och kom hem tomhänt, nja jag fick bära en kasse åt grannen.
Nä då! Kivi lyktorna får vara som de är….inget spray där inte.
När flyttar ni förresten??
Ha en bra dag och tack för det härliga inlägget, det får nog många att tänka efter.

Kramizar och ha en bra lördag!

Liw sa...

tummen upp för ditt inlägg! :D

mamma till 2busfrön o lilla freja sa...

nämen har du gått o blivit brunhårig nu,, o inget sagt!!! men välkommen i klubben.. trivs du med färgen då?

mirkajohanna sa...

Jag är sjukt snygg:) haha. NÄ. men det är rätt ok. Jag mår fint i färgen. Bättre än innan tror jag faktiskt.

Anonym sa...

Hejsvejs

Hittade hit genom nsd blogg.
Dina smycken är sååå snygga...mmm kanske kommer de längre fram en best när (om) man får lönen.

Ha en skön dag

Krammizar fr Sussie
(har ej blogg, men gillar att kolla in andra bloggar man får så roliga tips och bra tips m.m)

My sa...

bra skrivet

jessica sa...

kikar in, såg din adress på FL

Efwa sa...

Väldigt bra skrivet! Jag bloggar för att jag tycker det är kul och om jag någon gång visar nåt hemifrån mig så är det varken helstajlat eller "inne". Men vi bor som vi bor och som väl är har jag kivi-lyktorna. =D
Nu dessutom några fler...
Efwa - Medea

Emma sa...

Intressant inlägg:) Jag har heller inte råd att köpa ALLT jag skulle vilja eller drömmer om...köper det jag tycker om, inte för att någon annan har det och jag köper gärna saker som är billigt! Älskar loppis, vad skulle man göra utan loppis?? Men gillar också att shoppa nytt nån gång ibland!

Gillar din blogg mycket och jag bryr mej inte så mycket om hel eller halvkaklat badrum;)

Lycka Till med flytten:) Kramar emmsan

Sofie sa...

Brukar läsa din blogg och jag tycker mycket om den! Dessutom så bor vi ganska nära varandra har jag listat ut, jag bor i Växjö!;) Jag är en tjej som älskar inredning och jag köper (för mycket) inredningsaker men det är mitt största intresse och det har det varit sedan jag var liten. Jag gick tom en design utbildning på gymnasiet... MEN jag har ingen egen blogg för jag behöver inte visa upp mitt hem för alla, jag har alla "sakerna man ska ha"... Men jag behöver inte "skryta" om det! Vi bor med i en hyresrätt en trea och vi har varken snyggt kakel i köket eller kakel i badrummet för vi har våtrumstapet TROTS att min sambo är PLATTSÄTTARE och jobbar dagligen med att göra andras hus fina med nytt kakel och klinkers... MEN VI HAR ETT JÄDRA DYRT DUSCHDRAPERI ;)...Men jag tycker det är dessto roligare och hitta lösningar som gör att folk inte ser vårt fula kakel i köket... Vi kommer bygga hus så småningom och då kommer vi har kaklat badrum eller ja kanske hela huset ;)... Så för mig är inte det något speciellt... Jag har klinkerplattor liggandes i förrådet så det räcker... Med detta sagt, ett mycket bra inlägg... Jag som läsare känner lite ibland att allt är en tävling mellan vissa bloggar, men kör på i din stil den är bra! Kramar Sofie

FURNISH.etc inredningsblogg sa...

Mycket bra och intressant inlägg! Själv bor jag också i en hyreslägenhet, och försöker med små medel göra så gott det går. Som tur är har vi en hyresvärd som tillåter ommålning osv. Men man vill ju inte påkosta det FÖR mkt, är ju som att slänga pengar i sjön. Jag visar gärna mitt hem, men inte för att skryta utan med förhoppning att kanske kunna inspirera någon. Bloggar om mitt största intresse i livet - inredning, och jag skulle aldrig göra det för någon annans skull eller för att det är "status". Mycket bra inlägg! Gillar din blogg som den är, så keep up the good work! Kram Emmy

FURNISH.etc inredningsblogg sa...

..och du, jag glömde ju säga att jag faktiskt inte har en endaste kivilykta! haha. så ute jag måste vara va? :) KRAM på dig!

Anonym sa...

Bra och tänkvärt inlägg!!


Ha en mysig Söndag!
Själv ska jag nog pyssla lite. :)
Med dekorplast. Vad annars?! ;)
Har en gammal korkbricka som
ska piffas till.

Kram Malin I&D

Fia sa...

Hej...
hittade hit för ett litet tag sen och fastnade :)

Visst visar jag upp mitt hem på bloggen, men inte för att skryta utan för att man vill visa hur man har det och som tidigare sa att kanske inspirera och kanske få lite feedback
-för jag kan erkänna själv att jag är nyfiken och älskar att se hur folk har det hemma hos sig, för mig behöver det inte vara det senaste för att det ska tilltala mig utan att det ska vara personligt...

Sen så har man ju märkt när man läser dom andra bloggarna "mode- mamma - livstils" att det är rätt så hårda ord som används - så jag fattar vad du menar ohc hoppas att det fortsätter så inom "inredning"bloggarna...

Å visst ;) jag har några kivilyktor stående i mitt skåp sen några år tillbaka, men dom är knappast där för att dom är "heta" - dom är där för dom är förbannat snygga å ger mysigt sken...

Å som jag sa - jag gillar din blogg ovasett om du visar ditt hem eller inte - du verkar vara en toppen tjej och det är därför jag tittar in här

/ Fia