tisdag 11 november 2008

Morgonstund


Sigrid vaknade prick klockan sju. Bar över henne till våran säng och tänkte att det skulle vara mysigt en stund. Men lilla damen är inte riktigt för att mysa. Lägger man henne efter att hon vaknat gör hon sit-ups tills man lyfter henne. Eller petar en i näsan.
Så jag gjorde iordning hennes gröt och fixade lite frukost till mig och Emil.

Igår var jag hos tandläkaren. Det är lite bitterljuvt att gå dit faktiskt. För den där lilla stunden i väntrummet gillar jag. Satt där i en halvtimma nersjunken i en Allt i Hemmet. Att bli kallad att gå in till tandläkaren är mindre kul. Som vanligt staplade jag efter sköterskan som hämtade upp mig och döm min förvåning när jag insåg att självaste tandläkaren var min polare från öppna förskolan. Hon som har en dotter lika gammal som Sigrid. Hon som typ är den enda jag pratar med när jag är där. Tydligen inte mammaledig längre. Och tydligen min tandläkare.

-Jag är rädd!!

Det var ungefär vad jag sa när jag såg henne och insåg att den här människan som jag varit ytligt bekant med under ett halvårs tid skulle rota i min mun. Min mun som är full av tandfickor och tandsten. Dessutom två visdomständer som jag vägrat operera ut efter två kallelser hos käkkirurgen.
För mig kändes det lite konstigt att ha henne så nära in på. Hon är verkligen en jätte trevlig tjej. Men jag som är så skeptisk till sjukvården/tandvården/landstinget kände att det lika gärna kunde varit min svärmor som var inne med den där blåsgrejen mot varje tand.
Inte illa menat mot svärmor för jag gillar henne också.

Efter tandläkaren skulle jag köpa blåbär. För att köpa blåbär är man tvungen att passera Presenthörnan. Det är ganska svårt. Efter att jag nästan gått förbi, vände jag på klacken och gick in. Köpte två nya manschetter till cultljusstaken. Två prickiga som passar även till jul.
När jag kom hem var det bara lite svårt att bestämma om de skulle matchas med helt blanka vita manschetter eller om det skulle vara mönstrade gracilis, som på bilden.

Gracilis fick det bli så länge. Och i morse tände jag ljusen så det skulle vara lite myspys medans vi åt frukost och tittade på höstrusket utanför.

Nu ska jag minsann tvätta. Ovanligt!

3 kommentarer:

Livet i byn sa...

Vilken mysig första bild :0)

Vet du, har man besökt tandläkaern har man rätt att belöna sig. Jag är totalt livrädd för att gå dit...

~Livet i byn

dahlarna sa...

Hihi - såklart att du var tvungen att få in & handla efter ett tandläkarbesök! Fint blev det i din Changeljusstake!

Jag svängde förbi Blomsterlandet & kollade in vad de stora höga prinsesskrukorna kostar - 179 kr/st! Inte gratis - men verkligen SÅÅÅÅ FINA! De allra minsta kostar 29,90.

Hoppas att du får en bra dag!
KRAMISAR!

Mari sa...

Så du hamnade oxå på Presenthörna och köpte prickiga manschetter, min handlade jag där oxå, måste var ett "Mecka" för cultälskare. Har ju jättemycket.

Ljusstaken blev ju jättefin, gillar faktiskt det prickiga fast jag är Culttrött....

Tandhygenist besök nästa vecka i Huskvarna hualigen!! Finns roligar saker att lägga pengar och energi på.
Får väl oxå trösta mej efteråt på presenthörnan.

Kram!