torsdag 27 november 2008

Igår var Mirka arg...

(bara en uppmuntrande bild på Sigrid i sin nya mössa)


Nu ska vi tala lite allvar här i bloggen. För jag är sur på landstinget(vem är inte det egentligen?).

Förra veckan när jag satt mitt uppe i en mycket viktig avsmakning av pepparkakscheesecaken på ikea, ringde en kvinna från Aurora-mottagningen och ville ge mig den efterlängtade tiden för ett samtal. Aurora-mottaggningen får man gå till om man behöver bearbeta sin gågna förlossning eller kommande förlossning. Eftersom jag är gravid nu igen innebar mitt besök på det här stället att jag gick dit för att bearbeta båda delarna. Förra förlossningen och kommande förlossningen.

Jag har inte lagt upp nån förlossningsberättelse här(vilket jag kanske borde ha gjort), men i korta drag kan jag äga att det var ett dygn av plågor. Inget som jag tänkt göra om. (jo jag vet vad ni tänker, jag är gravid igen). Då blev jag lovad en tid till den här mottagningen , men har sedan dess inte blivit kontaktad.

För nån vecka sedan bad jag ännu en gång om att få bli kontaktad och NU hände det som jag så länge väntat på.

Igår var det alltså dags att stiga in hos den här kvinnan som skulle hjälpa mig att bli av med mina rädslor. Jag hade tid kl.15.00 och kom till sjukhuset redan vid halv. När jag kom upp till högsta våning med hissen upptäckte jag att väntrummet även fungerar som uppehållsrum för nyförlösta föräldrar och deras hela släkt. Så jag fick sitta utanför hissen och vänta. KUL, JÄTTEKUL!! Varför kan inte sjukhuset bygga ut ett rum för föräldrar som vill visa upp sin bebis på sjukhuset, så att jag som har världens foglossning kan få sitta i det förbannade väntrummet??????

Sen gick hela den här släkten och jag kunde sätta mig där jag hörde till att vara. Jag väntade och väntade. Sen var klockan kvart i fyra. Av nån dum anledning så sitter jag där och väntar så snällt så länge. Men till slut fick jag nog och gick in till receptionen och sa att jag faktiskt hade tid klockan TREEEEEE!!

Vad har då hänt? Jo, en annan tjej som hade tid klockan FYRA satt och väntade utanför vid samma tidpunkt som jag. Jag såg inte henne eftersom hon satt bakom en skärmvägg. Jag hörde bara en sköterska fråga henne om hon hade tid till henne då (då var klockan tre). Den här tjejen svarar JA, JAG HAR TID NU! Och så går hon in med sköterskan i rummet.

Alltså snodde den här tjejen MIN tid. Hon skulle varit där en timme efter mig. Och hur f*n tänker hon då? kunde hon inte sagt att hon har tid klockan FYRA??

Så när sköterskan kom ut ur rummet där den här andra tjejen satt var hon väldigt förvirrad. Hon trodde väl att den här tjejen hon talade med var jag. Sen påstod hon att jag inte hade varit i väntrummet vid tre-tiden. Vilket jag varit en halvtimma före utsatt tid. Dessutom ville hon inte be om ursäkt för det som inträffat utan frågade MIG vad vi skulle göra åt saken. Som om det skulle vara mitt problem att lösa.

Så det slutade med att jag var så arg att jag började gråta. Jätte arg. En kvart fick jag sitta där inne, när jag skulle haft en timmes tid till samtal.

Så, nu har jag fått avreagera mig lite. Tack och hej nu lägger jag mig i sängen och vilar en stund!


(och jag fick en liten ursäkt sen, efter att jag stod knäpptyst och väntade på den)

3 kommentarer:

Lisas inredningsblogg sa...

Ahh jag kan inte mer än skaka på huvudet och hur folk beter sig!! Hoppas att du får en tid snart, om du nu vill ha en igen...
KRAMKRAMKRAM på dig!!

mirkajohanna sa...

Jo, jag har faktiskt fått en tid den 11:e igen:) hoppas jag inte föder barn innan dess..haha

dahlarna sa...

Tyvärr blir jag inte förvånad... Hade önskat att jag hade blivit det... Det är ju skillnad om det är dropin & man får sitta & vänta - men har man en bokad tid då ska man banne mig hålla den. Händer det akuta saker så visst - fine - då kan jag såklart köpa att vänta lite. Men INTE annars. Vem är det som säger att deras tid är mer dyrbar än min??? Jag kanske bara har barnvakt en kort stund dessutom... Hoppas innerligt att ditt nästa möte blir mer positivt - som väl var hela grejen med just detta... Ta hand om dig! KRAMISAR!