fredag 14 november 2008

Dufenkrooks Blåbär & Lingon

Visst verkar det smarrigt? 2,25% alkohol i, så om Emil får en flaska kan jag smaka en sked. Det tycker jag att jag kan. Så håller vi även tummarna för att den kommer åter nästa år. För då är jag absolut inte gravid.

Finns att köpa i dagligvaruhandeln och såhär beskrivs glöggen på Dufenkrooks.se :


Karaktär: Blåbär/lingon röd färg. Medelstor doft av klassiska glöggkryddor, pepparkaka. Lätt frisk och söt smak med inslag av pepparkaka, julkryddor och ton av skogsbär.

En flaska går väl på ungefär 26kr. Kanske blir vad jag bjuder på om jag ordnar upp lite glöggkväll för nära och kära i december!

(Förresten! om man kokar upp glöggen? Kan man det? Försvinner inte alkoholen då? Kan jag dricka den då? Nån som vet?)

Edit: Hittade lite info i en artikel från läkartidningen.

"1,5–2 procent av alkoholen i

vin försvinner för varje minuts kokning."

Alltså..... JAG SKA KÖPA GLÖÖÖÖÖÖÖÖGGGGG!!!
Jag vågar en mugg glögg av denna sorten då... utan dåligt samvete, så skäll inte på mig , tack!


4 kommentarer:

Malin sa...

Åhh vad gott det hade varit med glögg o pepparkakor nu:P klart u vågar prova en mugg:) Koka det länge så. Kram och trevlig helg!

Anonym sa...

Mirka; Tack så mycket! Ja, orange är en cool färg. Rött är med en pigg & fin färg. Håller med dig om att orange & cerise är en spännande färgblandning.

Ha en fin kväll med lilla familjen! :) Kram Malin

Mari sa...

Ang yankee Candle så brinner de små i 40 timmar. Köpte ett på IKEA dagen innan och det bra då ner bra mycket fortare och luktade inte hälften så gott som detta, Doften sitter kvar otroligt länge!!
Annars är inte den affären min stil precis, Shabby stil men man kan ändå inte gå där inne utan att beundra en massa.

Kram och ha en bra lördag!!

caroline sa...

Det gör du rätt i. Skillnad på att dricka sig full och dricka en mugg, som sagt när man kokar det försvinner ju alkoholen. även om det inte hade gjort det så är det så lite alkohol i så det finns ingen chans att barnet skulle ta skada av en liten mugg! Glöggmuggarna är ju väldigt små;) hoppas allt är bra med er! kram