torsdag 11 december 2008

Min bästa vän och sjukhusbesök

Min allra allra allra bästa vän är Emil. Det är han som stöttar och tar emot mitt gnäll just nu. Han är mycket förstående och igår sa han en hel del uppmuntrande saker som fick mig att se framåt. Bland annat att vi skulle baka julgodis efter graviditeten istället :)

För det är graviditetsdiabetes jag har. Har inte fått reda på så mycket ännu, men det är en strikt kost som gäller framöver. Det här med stickandet blir det mer info om imorgon. Vissa risker som finns för mig och barnet. Bland annat havandeskapsförgiftning. Det blir en hel del sjukhusbesök framöver och många tider att hålla reda på. Just nu snittar jag två besök om dagen, vilket är lite slitsamt...

Idag började dagen med provtagning som visade sig vara mer än ett litet stick i fingret. Vilket jag inte fick veta igår och då resulterade det i en väldigt ledsen Mirka. Jag MÅSTE veta i förhand om jag ska på provtagning och fylla rör med blod, för annars blir jag hypernervös och det blir inget bra alls.
Sen har jag varit på Aurorasamtal igen.. Det har varit en besvikelse där också eftersom mottagandet inte var så mycket bättre än förra gången. Jag fick i allafall prata lite om eventuell igångsättning. Är bebisen stor så kanske det kan bli snitt. Det återstår att se när vi ska på ultraljud igen. Jag vet inte vad jag vill alls faktiskt. Helst av allt vill jag dricka julmust.

Förhoppningsvis kommer den här diabetes gå över men risken att jag får det efter graviditeten ligger på 50%. Jag hoppas jag tillhör den bättre halvan där.

Det är all info jag fått än så länge och sedan blir det mer imorgon. Nu ska jag lägga mig i soffan och dricka lite vatten. Kanske skulle man lyxa till det med lite bubblor också..

1 kommentar:

Mari sa...

Håller tummarna för dej att du är de 50 % som det över för.

Vilken underbar karl du verkar ha det är inte alla väl förunnat.

Idag har det blivit A6 2ggr och city en snabbis. Stack iväg vid 16-tiden till IKEA och nu har jag sett lampan mer ordentligt, läcker men oj va stor, skulle ta upp halva rummet här.

Lyckade handla en del julklappar till dottern på A6 hur lätt som helst till henne, värre till sonen.

De där Aurorasamtalen ska de inte vara bra men det verkar som det inte är kompenten personal som jobba där. Synd att det inte känns bra.

Japp!! Lyxa du till det med lite bubblor, låter bra det.

Kram o ha en bra kväll!!

Imorgon har vi nog mycket snö då får ni ut och ha mysigt, ska till Bankeryd och jobba, hoppas jag kommer fram.