onsdag 10 december 2008

Jag har ätit min sista kaka

(uppmuntrande bild på Sigrid... igen.. även om hon sitter och förstör min Takida-skiva)


Då kan jag lika gärna ta och meddela dagens chock här också:

Jag har diabetes.

Idag har jag gjort min glukosbelastning som visade 11,3 i resultat och det innebär att jag från och med nu inte äter något socker. På fredag får jag troligtvis börja med insulin och jag ska få mitt ärende hos psykosocialaenheten påskyndat så att jag kan få börja på KBT mot min injektionsfobi. Jag är extremt rädd för sprutorna så det är det som oroar mig mest. Jag kommer inte att klara att sticka mig i fingret varje dag heller, så från och med nu förklarar jag mig själv som helt hopplös och invalid.

Ursäkta att jag svär här i bloggen : men FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

När jag fick reda på det höll jag på att lägga mig på golvet och skrika som ett barn. Emil vart väl lite chockad han också(ringde honom direkt). Jag som satt och samlade recept på julgodis ur tidningarna under den tiden jag väntade på att testet skulle bli färdigt. Hejdå julgodis. Hejdå allt godis. Hej då julmust och pepparkaka.

Om det är nån som vet nånting om vad man kan äta för gott till julen om man har diabetes.. välkommen att skriva till mig. Min mail står på högra sidan längst upp som vanligt. Annars går det bra med en kommentar här nedan också..

6 kommentarer:

medea sa...

Nej, fan vad jobbigt!! Är det vanlig diabetes, eller tror man att den försvinner efter graviditeten? Kram

Mari sa...

Men vännen då!! Så illa är det nog inte att du ätit din sista kaka. Man kan även om man har diabetes unna sej en kaka ibland och även lite godis i måttliga mängder givetvis.

Gravidietsdiabetes brukar väl försvinna sen har jag för mej om eller är det vanlig diabetes du fått??

Fick sticka oss själv i fingret när jag läste till USKA och det var jobbigt innan man kom till skott.....men sen gjorde jag det igen och det gick mycket bättre.

Tror allt kommer att gå jättebra försöka att inte "måla fan" på väggen. Lätt att säga kanske men jag tror på dej tjejen att du fixar detta!

Kram från mej till dej!!

dahlarna sa...

Hej på dig!

Vad jobbigt! Men vad bra att du fick reda på det, så att du får rätt hjälp!!! Tänk vad bättre du kommer att må när du börjat få insulin. KBT är superbra mot fobier & skräck! Det kommer att bli jättebra!

Jag har något till dig inne på min blogg! :-)
KRAMISAR!!

A home far away sa...

Nej vad jobbigt och tråkigt! Hoppas på de ovanstående kommentarerna att det bara är graviditetsdiabetes!

Kram Gunilla i Singapore

Livet i byn sa...

Jag förstår om det känns tung. Men det måste ju ändå gå att hitta roliga och goda recept på nåt smarrigt även för diabetiker?

~Livet i byn

Dorro sa...

jag åt godis ändå... (nästan varje dag till och med, haha). det enda som hände va att jag fick öka min insulindos. men regelbundet åt jag mat! och gissa vad? under graviditeten gick jag upp 2 kg bara. och innan graviditeten tills nu har jag gått ner 9 kg. så diabetes kan va bra ibland :) om dom är tillfälliga såklart... min diabetes försvann efter förlossningen. men jag ska ändå på en extra glukosbelastning för att se. är det nåt du undrar, så fråga mig. jag gick igenom det i 6 mån med stick, stick, stick + insulin.