torsdag 17 juli 2008
Lemon yoghurt cupcakes
Nu har det bakats igen! Lemon yoghurt cupcakes i miniformat fick det bli. Var inte sådär jättesugen på sött och mäktigt idag så jag nöjde mig med en liten klick yoghurt ovanpå!
Här kommer receptet och det rekommenderas varmt:
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2,3 dl socker
1,1 dl smält svalnat smör
1 ägg
1,1 vaniljyoghurt
2 tsk rivet citronskal
3 msk citronjuice
Ugn: 180 grader
Blanda mjöl,salt och bakpulver. Vispa socker, smör och ägg till en jämn smet. Häll i yoghurt, citronskal och juice. Vispa. Häll i mjölblandningen och fortsätt vispa till en jämn smet. Fördela i formar och grädda i 22-25 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Svar: Ojojoj...vi är INTE färdiga. Detta var ju bara halva taket. Andra sidan kvar:( Helgen är räddad. Måste köpa regnkläder då det ska bli oväder...suck. Kram
Åh så smarrigt det ser ut!
Ha en underbar helg!
Kram Karin
Vad det bakas i stugorna får dåligt samvete fast skulle jag bli sugen vilket inte sker ofta finns ju konditori att tillgå. Fast det ser så himla gott ut när ni bakar sån läckerbitar.
Skicka en kommentar