tisdag 22 juli 2008

God morgon!

Har precis stigit upp och gjort i ordning en tallrik fil. Känns som att det blir lite dåligt med inlägg här i bloggen och nu kan jag ju skamset medge att jag slarvat bort laddaren till kameran också, så några bilder blir det inte. ÄN. Annars hade jag faktiskt tänkt visa den fina vaggan som Sigrid fick i doppresent av sin farmor.

Sigrid ligger fortfarande och sover. Tänk om alla bebisar var så lätta, då skulle jag kunna skaffa en hel skara med barn. Nu tror jag dock inte att nästa lilla stjärna kommer ut lugn och stillsam. Bebisar är helt enkelt olika.

Nu på förmiddagen ska vi traska upp till BVC och Sigrid ska få sprutor i benet igen. Jag får gå dit ensam med henne eftersom Emil var tvungen att åka och jobba. Hela grejen känns rätt svår för mig eftersom min sprutskräck inte blivit bättre alls efter förra graviditeten. Jag tog faktiskt stick i fingret härom dagen och när sköterskan märkte att jag höll för öronen, blundade och skrek "lalalalalalalala" när hon tog fram den där lilla plastsaken man trycker till med, föreslog hon att jag genast nästa dag skulle ringa vårdcentralen och be att få gå i kognitiv beteende terapi.

Så du ska föda barn igen med den där skräcken? sa hon.
Bäst du gör nånting åt skräcken, det finns ju faktiskt hjälp att få. Vill du ha vatten och lägga dig ner?
Öh, ja tack.

Någon mer som har ont av någon fobi? eller till och med kanske botat sin skräck?


3 kommentarer:

Rosa Hemmet sa...

Oj lät verkligen jobbigt att a en sådan fobi, det är ju liksom inget som går att undvika heller... Sprutor o så! Nödvändigt ont tyvärr.. även om det är hemskt för mig så är det ingen fobi så som du har...! 1000 tack för dina rara ord om mitt hem, blev superglad!:) ha det fint.

sara örtlund sa...

Hej! jag heter sara och gick i samma gymnasieklass som emil. Jag bara avgudar din blogg!! jag får typ abstinens om jag inte hinner kika in på den varje dag.. nu har vi varit iväg på semester och det första jag kollade på internetcafeet i barcelona var din sida =) så himla fint pyssel och massa bra inspiration. Och er lilla sigrid är verkligen en liten sötnos! Hoppas att ni får en härlig dag, många hälsningar sara =)

mirkajohanna sa...

Vilka värmande ord Sara! Så du gick med min buse till sambo på gymnasiet? Haha, jag måste ju fråga honom sen när jag kommer hem från jobbet:)

Tack snälla du för din kommentar! Ha en fortsatt bra dag!