lördag 5 juli 2008

mirka med ett busfrö i famnen och en i magenJu mer tiden går desto mer börjar jag förstå att Sigrid faktiskt kan pilla på saker.
Morgonen började med att Emil var uppe och gav henne mat. Hon somande om, men vaknade naturligtvis direkt när Emil åkt till jobbet. Alltså-TIDIGT!! (iaf. enligt mig som gärna skulle sova hela dagarna genom den här graviditeten). Tålmodigt gick jag och lyfte upp henne och bar över henne till våran säng. På vägen till sängen lyckades hon på nåt magiskt sätt slita av mig glasögonen, trassla in sig i mitt redan trassliga hår och sedan greppa tag i fransgardinen i sovrummet. Hur meningslöst var det inte att hänga upp en fransgardin då? Det är väl klart att ett barn inte kan låta bli att dra i den. Vita långa trådar som man kan slita i och vira runt sina små fingrar.. Inte ens Emil kan hålla tassarna borta..

Fick ner henne i våran säng till slut. Jag hade stora planer om att fortsätta drömma att jag var i Hollywood(väldigt intensiva drömmar nu för tiden), men planerna gick väl åt pipan när Sigrid sen börjar spotta på mig. Spotta i eeeeeeeeevigheter. Prutta med munnen. Pilla i min näsa. Och tillslut begära en måltid mat igen.

Har fortfarande inte klätt på mig. Har inga större planer om dagen, förutom att gå till mataffären och köpa nåt som mättar mig under dagen. Återigen är jag sugen på Kinamat. Ska slå till på stort sen när Emil kommer hem. Fick höra att vanligtvis ställer andra barnet till med större illamående under graviditeten. Jag mådde dåligt sist, men denna gången vågar jag nog inte ens åka nånstans längre. Inte ens till A6 och shoppa..

Igår lyckades mamma i alla fall få tag på de prickiga dynorna(kolla tidigare inlägg). Kanon blev det! Kanske skulle man kunna lägga lite sånt där halkskydd under så inte dynan glider iväg...

2 kommentarer:

Lisas inredningsblogg sa...

Åh grattis barn nr två i magen! :D
Så söt Sigrid är och så sött namn ju! Ha en trevlig dag!!!

Livet i byn sa...

Grattis till bebben i magen! Men hon är då för söt dottern, det är nästan så det kniper i hjärtat!!

Förstår dock att det är jobbigt när man är graviditetstrött med en pigg liten Sigrid på mornarna ;0)

~Livet i byn