måndag 6 oktober 2008

Mina små alster

Jag var ju som sagt på silverkurs nu i helgen. Det var riktigt roligt och tiden den bara rusade iväg. Den sista timmen hade jag visserligen lite dåligt med inspiration och det var då den där ringen med "sigrid" kom till. Jag gjorde dessutom ännu en grej som jag inte tänker visa här i bloggen och då kan väl de flesta lista ut att det är en present till någon. Kan avslöja att den blev finast av alla grejer jag gjorde...

Första örhängena som blev lite som de blev. Inte så jätte snygga kanske men funkar ändå.

Ett par örhängen med egentillverkade hjärtan. Pärlorna är egentligen cerise med de gör väl sig inte helt bra på bild helt enkelt.

Sigrid-ringen. Väldigt enkel. Men jag får väl ta mig för att göra en till nästa lilla knodd också, när jag vet vad han/hon ska heta så att säga.

Halsband i form av en berlock som hänger i en lång läderrem. Här har jag gjort en bricka som det står Emil på. Halsbandet är till mig och inte till honom, om ni undrar. Jag tycker om honom så mycket att det är värt att göra reklam för honom runt min hals.

Annars har helgen flytit på bra. Mamma och pappa har varit här och jag har även haft besök av släkt från finland. Idag har Emil varit ledig och det var ju tur för honom för han är rätt risig efter helgen på finlandsfärjan. Jag misstänker att han kommer blunda hårt när jag sätter mig för att kolla på Färjan som går på femman sen. Fast kanske blir det zappande för Simon & Tomas vill man ju för all del inte missa. Tyvärr går ju programmen samtidigt.

Sigrid har börjat åla mer och framförallt snabbare nu. Detta innebär att man borde önska sig ett par ögon i nacken i present. Vi var ute och gungade med henne innan också. Men hon reagerade inte så värst mycket. Antagligen för att hon redan halvsov när hon placerades i gungan.

Sen blev blev sugen på bakelse när vi stod inne på lokala kondiset och Emil gav mig förslaget att ringa Alex och se om hon ville komma över på kaffe. Så jag ringde upp henne och fick en bra ursäkt til att köpa den där prinsessbakelsen. God var den och trevligt sällskap hade jag.

Nu efter 1½ timme i telefon med kusin, ska jag ta och läsa Allt i hemmet och Hus&hem som kom med posten idag. Trevligt med två tidningar samtidigt:)

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina saker du gjort, Sigridringen var ju en väldigt bra idé. Du är duktig!

~Livet i byn

Anonym sa...

Vad flitig du har varit, en massa fina saker ju, speciellt med Sigrid-ringen.
Nu ska det pysslas hemma då med silver antar jag?

Ha en bra kväll!!

Anonym sa...

Men åhhhhhhh så roligt med silverkurs!!!!!!!!!!!!!!! Vad fina saker du har gjort! Åh, det skulle jag också vilja göra!
Kramis

Anonym sa...

Men vad du är duktig!
heja heja!!
Hoppas det var bra, Tomas o Simon.
Själv kunde jag inte se det...nåt annat kom emellan....=(
Sigrid är förresten ett sååå fiiint namn!
Ha det bra!
Kram!!

Anonym sa...

Mirka; Tack, vad snäll du är! :)Känner igen det där med att kameran lägger på. Blir alltid lika förvånad och bekymrad när jag ser bilder på mig själv och tänker "Ser jag ut sådär??!!". Det är ju för tradigt. :( Man får hoppas att bilderna "ljuger". ;)Kram

Men du! Har du gjort alla smyckena själv??! Wow! Du kan öppna wwbshop ju. :)

/Malin Isnpiration & design

Lallis - liv och leverne sa...

Oj vad du är duktig:)
Halkade in här lite som på ett bananskal från en annan blogg. Vad fint du har det!
KOmmer gärna igen.
Kram Lallis

Anonym sa...

Vilka fina smycken du gjort! Har själv varit sugen på en likadan kurs, men det har inte blivit av.

Anonym sa...

Hej hej! Lampan har jag köpt in från min leverantör och de komemr att säljas i webbutiken sen. Kram

Anonym sa...

Va roligt med silverkurs! Jag blir riktigt sugen på att gå en sån kurs själv. Vilka snygga smycken du har gjort!!
Ha en bra dag!

Gårdsromantik sa...

Vilket vackert halsband - är så sugen på ett liknande själv.

Kram Maud

Anonym sa...

åhh, vilka fina smycken.. vad är det för "platta" du använt att stansa namnet på till halsband och armband?? kram

mirkajohanna sa...

Svar till mamma russin: Plattorna har jag arbetat ut ifrån silverplåt. Jag har klippt ut bitarna med plåtsax och sedan slipat enligt konstens alla regler och sedan stansat och gjort hål. Jag har även putsat de färdiga smyckena med särskilda medel!

En jätterolig grej som jag rekommenderar alla att prova på!

Lisas inredningsblogg sa...

Men DUUUU så FINA smycken är!! du är ju naturbegåvning! kram

Rosa Hemmet sa...

Oj vilka fina grejor du har gjort, tänk så mycket fint man kan göra själv! Rolig kurs att gå på, nu har du ju julklapparna räddade, det är bara att göra en hel kollektion av dina fina smycken :)

Anonym sa...

WOW - vilka fina saker du har gjort! En silverkurs skulle verkligen vara KUL att gå! Men det är så många kurser jag vill gå... Foto & Photoshop ligger nog högst just nu! Sedan kommer nog faktiskt silverkurs. Verkligen superfina saker! Ringen blev en riktig favorit!!! :-)

SVAR: Jag fäste faktsikt tapeten med häftstift! Häftpistolen var utlånad!

KRAM!

Anonym sa...

Olipas hienoja koruja.
luulin että siellä kurssilla tehdään vain hopealangasta pujottemalla.Marjatta on tehnyt niin omalla kurssilla.Mutta teillähän oli ihan oikeet jutut.
Sigridin sormuskin oli tosi hieno,myös korvikset....