torsdag 2 oktober 2008

Öppna förskolan

För en stund sen om jag hem från öppna förskolan. Det var väldigt många mammor med barn där idag. Pratades lite om "dagis"platser osv. Jag vet knappt hur jag ska göra med Sigrid faktiskt. Jag vill inte skicka iväg henne innan hon är 1 ½ helst, men omständigheterna med den andra bebisen kanske gör att jag ställer mig i kö lite tidigare. Kan ju vara körigt att vara hemma med två små barn så, fast det går ju såklart. Det kan vara jobbigt när nästa bebis också börjar få egen vilja. Som Sigrid nu, hon skakar bara på huvudet åt mig och äter ändå på telefonsladden. Ärligt talat känns det som att hon har satt igång med nån mamma-protest med sitt "papapapapapapapa" och det här med att skaka på huvudet som ett nej, så fort jag säger nåt. När Emil är hemma är hon som en liten solstråle. Inte gillade hon min mat som jag kämpade med heller. Kokade potatis, morötter och kött och gjorde puré. Duger inte. Själv tyckte jag det smakade jättebra, så jag vet inte alls vad jag gjorde för fel.

Idag fick jag också lite beröm för min lundmyr-tunika. Jag gillar den väldigt mycket själv också, perfekta mamma-plagget om man vill ha nåt både snyggt och bekvämt. Jag går ju gärna i en sån med strumbyxor eller leggings under. Så ett tips till andra gravida är att kika efter nåt sådant, finns ofta i barnbutiker, typ 1klass här i jönköping. De rear dessutom ut alla sina mammaplagg till halva priset nu.Bilder: Lundmyr of sweden och privat

Tänker inte visa nån helkroppsbild med tunikan på mig, jag vill ju gärna behålla mina läsare:) För jag är inte sådär vackert gravid än. Modell: pluffsig snarare.

Jahopps, nu kallar plikten som mamma igen. Sigrid gör nummer 2 i matstolen samtidigt som hon smetar in hela sig själv med ett kladdigt kex. Kan inte låta bli att le för hon är ju så himlans söt! Tur man har egen tvättmaskin i lägenheten, annars hade jag väl fått flytta ner till tvättstugan på heltid.

4 kommentarer:

Livet i byn sa...

Jag vet inte hur det fungerar hos er, men hos oss kan alla barnlediga föräldrar få ha sina barn i förskolan 3 timmar per dag utan kostnad. Man får välja på 3 timmar per dag eller 15 timmar per vecka och då är man måndag - onsdag 8,30-13,30. Helt suveränt för alla parter.

Du är säkert superfin i nya tunikan!

~Livet i byn

Karin sa...

Snygg! Har sett den i en butik i stan så kanske jag ska prova den...

Ang att skola in på dagis så ska du göra det som känns bäst men ställ dig i kö så kan du hinna känna efter innan det är dags. Vi ska utnyttja de 15 timmarna man får ha syskonet på dagis. Känns jättebra för oss!

Mari sa...

När jag fick barn fick man inte ha kvar det andra barnet på dagis utan man fick ha alla sin barn hemma. Jag tyckte det var kanonbra.

Linda fick börja dagis sen när hon var 1 1/2 år och även Dick började igen då. Inte har det gått någon nöd på dom för att de fått vara hemma.

Oftast umgås man ju med andra mammor som är föräldrarlediga så barnen har ju någon att leka med, vi var många föräldrar som höll ihop med barn i ungefär samma åldrar, hade aldrig velat dra iväg med Dick till dagis och gått hemma med Linda, men alla är ju olika.
Även öppna förskolan besökte vi ofta.

Ha en bra kväll!!

saos sa...

oooh såndär ska jag köpa! (har faktiskt bild på den i ett blogginlägg, haha) är den skön?