torsdag 18 september 2008

Packat och klart

Nu är det bara väntan på pappa som är kvar. Pratade precis med mamma som sa att han var på väg. Väskan står packad i hallen och såklart fick jag inte plats med att som skulle med. Hade felbedömt storleken på Emils gamla resväska, så nu väntar en annan väska i Gislaved.

Sigrid fick tag på kaffekoppen som stod på bordet i vardagsrummet och hällde det över sig såklart. Kaffet var kallt, så inga brännskador här inte, men däremot en löfbergslila-doftade bebis.

Kusin var på besök med sonen innan och jag glömde helt bort att jag borde bett henne dra slingor i håret på mig. Så nu får mamma försöka hinna med det ikväll. Annars blir det akut frisörbesök i Finland.

En vecka utan Emil blir jobbigt. Önskar att han hade kunnat följa med. Jag är väldigt fäst vid min kära sambo och vill helst ha med honom på allt. Men nu var det som sagt väldigt snabba beslut som gjorde att han inte hade möjlighet att kolla upp ledighet ens.

Kanske bloggar jag lite från tomtens huvudstad. Tänkte faktiskt att jag skulle försöka mig på ett besök hos honom med Sigrid och se hur hon reagerar. Kanske är hon rädd för gamla skäggiga gubbar och det är ju bra att veta inför den kommande julen. Jag ska dessutom utforska affärerna i stan och pentik är såklart given. De har tydligen också fått hemtex där uppe nu, så jag tittar nog in där också.


Jo, det finns en del åsikter om var tomten kommer ifrån. Nordpolen, Kanada, skorstenen, tomteboda och så Rovaniemi. Finns säkert massor av andra teorier, har hört nån gång att han skulle kunna komma från Ryssland också. Men våran tomte som vi har hemma kommer definitivt inte från nån rysk liten by.. man kanske kan tro det om pappa tar på sig masken och tar sig en vodkashot. Han blir ju lite röd om nosen då. Men sanningen är att den riktiga tomten kommer från Rovaniemi. Punkt.

...eller så finns han inte alls! (sorry för er troende som läser)

10 kommentarer:

dahlarna sa...

Det finns faktiskt en tomte i Kolmårdsskogen också! En hel liten by är uppbyggd! Så häftigt & läckert! Man hittar dit endast med hjälp av levande ljus i ljuslyktor. Mäktigt! Definitivt värt ett besök. Kostar inget, men man får gärna ta med sig vita kronljus...
Hoppas att du får en bra vecka i Finland - trots att anledningen till att du far dit kanske inte är så rolig. Skönt ändå att få "ta avsked" ordentligt. Hoppas att ni får en fin begravning!
Ta hand om dig! KRAMISAR!

Mari sa...

Jag har ju tre överkast nu......välja och vraka!

Tur att inte lilla Sigrid brände sej, inte lätt att ha ögonen överallt, speciellt nu när du är så stressad.

Blir nog bättre när ni kommit fram det brukar lossna då.

Kram !!

jennys hus sa...

Glömde ju och säga att ni ska ha det så bra därborta och att det blir en fin begravning. Kram/jenny

Designtjejen sa...

Hoppas att ni får det jätte bra!!! Även om det inte bara är så roliga saker du ska göra där.. men det är ju livets gång.. tyvärr...
Hoppas att du ändå får en jätte bra resa!
Massa kramar så länge från mig

Rosa Hemmet sa...

Tjopp! Jag tror nog att tomten kommer lite var stans ifrån, vissa har ju tomtar på loftet oxå;) Kul med shopping men jag förstår ditt dilemma att vara ifrån mannen, har samma problem! Ska bli kul att se vad ni haft för er i grannlandet, hälsa tomten att jag vart snäll i år om ni träffar honom :D Ha det superbra!

Mrs. b sa...

Absolut Rovaniemi!

Min mormor var från Kuusamo, inte så långt därifrån. Och farmor&farfar från Oulu.

Hoppas ni får en bra vistelse även fast det är i ett ledsamt sammanhang - beklagar sorgen!

Karin sa...

Jag har ultraljud på fredag om en vecka. Du då?

Lisas inredningsblogg sa...

Ha det så mysigt!! :D

bitte sa...

ha en bra dag

emmsan sa...

Oj tur att hon inte brände sej lilla sigrid!!! Hoppas du får det bra i Finland även om det är under tråkiga omständigheter och utan sambo, förstår hur du känner!!! Ha det bra, kram emmsan

PS. Jag tror på tomten=)