söndag 28 september 2008

Lite bilder från Finland

Nu börjar jag känna mig lite bättre och det betyder ju att det är dags att börja blogga lite igen.
Resan till Finland gick bra. Var lite nervös för hur Sigrid skulle reagera på flyget men hon var lugn som en filbunke. Av flygvärdinnan fick hon en bok, som nu verkar bli en evig favorit. Oftast tuggar hon på den men den har även hunnit doppas i rödvinsås och i tårta. Vad boken handlar om? En ko, en häst, några okända fåglar och lite kaniner.


Begravningen var fin och för mig lite annorlunda, eftersom jag inte riktigt visste hur det gick till i Finland. Vi hade riktig tur med vädret och maten som serverades var jättegod.


Sen har vi ju såklart hunnit träffa tomten en dag också. De hade visst byggt om en del där sen senast. Så nu fick man gå en mörk gång med massa ljudeffekter och grejer för att komma fram till hans kammare. Påminde lite om spökhuset på liseberg och var lite läskigt får jag medge. Sigrid satt fint i tomtens famn, till hon vände på huvudet och såg honom. Då gallskrek hon och tårarna sprutade. Jag förstår henne lite, det räcker med att se honom en gång om året. Vi hann i alla fall få en superfin bild på henne med tomten, innan hon hade hunnit fatta i vems knä hon satt.

Har även shoppat lite grann. Jeans, skor, marimekko-grejer, ny mumin mugg, underkläder, godis osv. Så helt tomhänt har jag ju inte kommit hem. Bilder får jag väl ta och lägga upp senare.

8 kommentarer:

Livet i byn sa...

Vilka fina bilder!!

Angående teet är jag ju som du, köper efter vilken burk jag tycker är finast. Men nu tänkte jag kanske någon som smakat det kan ge ett bra tips ;0)

~Livet i byn

Karin sa...

Lycka till! Du måste säga sen vilket datum du fick!

A home far away sa...

Fina bilder, och det är alltid spännande första gången man flyger med de små: Hur ska det gå?

Ha en fin söndagkväll
Kram Gunilla

jennys hus sa...

välkommen hem:-) Vad bra att begravningen blev fin och att allt gick bra.

vad söt hon är eran sigrid. Förstår att hon blev lite rädd för tomten, han kan ju se lite läskig ut ibland:-)

Kram/jenny

dahlarna sa...

Vilka söta bilder på Sigrid! Ta hand om er! KRAM!

Mari sa...

Så bra att du oxå börjar piggna till........det är nåt envist skit som går.

Jaha! Då har ni träffat den riktiga tomten då iaf. Så spännande.

Skönt att allt funkade trots att det var tungt för Er alla.

Ha det så bra och kram!!

sisko sa...

Kiitos,kun olitte meidän ilona.
Mukavaa syksyn jatkoa.

Karin sa...

Vad skönt att det gick bra! Jag hade moderkakan i framväg på första barnet och kände sent sparkar. Men barnmorskarn sa att man kunde pröva att lägga sig på mage. Då kände jag så pröva det!