fredag 6 juni 2008

Mycket god smulpaj

Ja, den var så god att jag knappt hann med att få en bild på den. Ett måste att göra såhär i rabarber-tider och servera den gärna med en klick vaniljglass.


1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
2–3 msk strösocker
100 g smör

Fyllning:
3–4 rabarberstjälkar
ca ½ liter hallon(mina var frusna och det går precis lika bra)
3/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1/2 tsk malen ingefära


Blanda smuldegen först i en bunke. Smöret ska vara rumstempererat och skäras i mindre bitar innan man arbetar in det i mjölblandningen.

Skala och skär rabarbern i centimeterlånga bitar. Blanda ihop med hallon i en pajform.

Blanda strösocker, potatismjöl och ingefära. Häll detta över rabarbern och hallonen.

Smula till sist pajdegen över rabarb-blandningen

In i ugnen på 225 grader och där ska den stå 15-20 min.


Lätt som en plätt och supersmarrigt! Denna pajen räcker tyvärr inte till många. Jag och Emil åt precis upp en hel form själva:)

Inga kommentarer: