1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
2–3 msk strösocker
100 g smör
Fyllning:
3–4 rabarberstjälkar
ca ½ liter hallon(mina var frusna och det går precis lika bra)
3/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1/2 tsk malen ingefära
Blanda smuldegen först i en bunke. Smöret ska vara rumstempererat och skäras i mindre bitar innan man arbetar in det i mjölblandningen.
Skala och skär rabarbern i centimeterlånga bitar. Blanda ihop med hallon i en pajform.
Blanda strösocker, potatismjöl och ingefära. Häll detta över rabarbern och hallonen.
Smula till sist pajdegen över rabarb-blandningen
In i ugnen på 225 grader och där ska den stå 15-20 min.
Lätt som en plätt och supersmarrigt! Denna pajen räcker tyvärr inte till många. Jag och Emil åt precis upp en hel form själva:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar