lördag 14 juni 2008

Cupcakefråga:

Fick ett par frågor angående cupcakes. För de som undrar:

Cupcakes verkar det råda delade meningar om. En del säger att det är muffins med glasyr på och en del säger att cupcakes är nåt annat än muffins för att smeten helt enkelt skulle vara mer lik sockerkaka. Jag tycker att cupcakes är muffins med glasyr. Eller en dekorerad muffins skulle jag nog säga. För man kan i princip använda vilket recept som helst och dekorera kakan. Jag tycker faktiskt inte att man behöver hålla sig till massa onödiga regler. Man tager vad man haver helt enkelt.

Sen det här med frostings. Ja, det kan bli lite mastigt. Ofta händer det även att barn inte uppskattar dessa dekorerade kakor bara för att de helt enkelt är "för mycket". Självklart kan man ändra recepten i oändlighet. Jag skulle väl rekommendera att man brer på frostingen om man tycker att spritsat blev lite väl mycket. Sen kan jag rekommendera att göra mini-cupcakes för det är faktiskt godare med en liten "munsbit" ibland. Mini-cupcakes gör jag i småbrödsformar.
Man kan ju prova andra smaker av frostings. Whitechocolatefrosingen är absolut inte densamma som chokladfrosting. Man kan använda grädde om man gillar det. Eller varför inte köra med mousse(såndär man kan köpa i färdigt paket, typ ekströms). Sen kan man även använda SP(sugarpaste) eller mmf(marshmallowfondant) på.

Jag älskar att göra cupcakes för att man kan göra en ny variant varje gång. Det är det som är tjusningen i det hela, det är bara fantasin som sätter gränser!

Jag lovar att lägga upp fler recept allt eftersom!

Mera cupcakes åt folket!

2 kommentarer:

Livet i byn sa...

Ser att vi delar intresset om att baka CC. Tycker det är så skoj att hitta på nya recept och fundera på kommande skapelser.

~Livet i byn

Mari sa...

Vilket litet charmtroll du har!
Har aldrig baka CC men vi får se någon gång ska det väl bli, skulle vara snygga på mitt Babelfat