Emil hade inte först nån aning om att det var dumle i kakan och han trodde att jag hade haft i nån likör.
Och jag gissar väl på att jag bör dela med mig av receptet!
Dumlekladdkaka
Ingredienser
100 g smör
1 påse dumlekolor (120g)
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
100 g smör
1 påse dumlekolor (120g)
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt.
Servera med lättvispad grädde.
(Jag hade i närmre 180g dumle i min kaka och minskade på sockret till 2dl. Jag skulle föreslå att man minksar kakaomängden till 3 msk.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar