onsdag 11 mars 2009

Att sova i en gunga
Det har helt plötsligt blivit lite bloggavbrott igen. En vecka sisådär. Men tiden den rinner ju iväg så att man knappt själv hinner med.

Förra onsdagen gav jag mig iväg på promenad med paketavin i högsta hugg. Det är inte alla som vet hur terrängen runt min bostad ser ut, men för att beskriva det lite lätt: Jag bor på ett berg och det är en väldigt brant nedförsbacke man får gå om man ska mot de mer centrala delarna av orten.
Jag hade packat vagnen full med två barn på halvglatt humör och jag själv var väl någorlunda kry för att visa mig offentligt. Gick raskt ner till kiosken vid Huskvarna station för att hämta ut mitt efterlängtade paket. Men när jag lämnade över paketavin till kvinnan bakom kassan insåg jag ganska snabbt att jag inte kommer att kunna ta med mig paketet hem. För stort. Alldeles för stort.
För det första så var jag ju tvungen att ta bussen tillbaka för det fanns ju ingen möjlighet att gå upp för den där backen igen. Speciellt inte med två barn.
Kvinnan bakom kassan försökte klura på en lösning och kom sedan ut på butikssidan med paketet under armen.

- Men hallå!!! Det ligger ju en bebis där!!!!!!!!! Vilken vagn??!!

Hon sken genast upp när hon såg lilla Viola ligga där bakom. Det var väl ungefär det jag hade väntat mig i reaktionsväg när väl vagnen användes med två barn i. Det är ju inte så att man kan ana att Viola åker med när man ser vagnen framifrån bara.

Kvinnan tyckte helt enkelt att hon skulle behålla paketet i butiken tills att Emil hade möjligheten att åka och hämta det. För inte kunde jag balansera hem det på bussen. Emil hämtade paketet på kvällen och sedan monterade han ihop min älskade sovgunga som låg i.

Den är så oerhört fin den här saken. Viola ligger så tryggt och mysigt i den och det är bara att sträcka ut armen för en gungning när det behövs. Och smidig att ta med också är den! Toppbetyg får den helt enkelt! Jag skulle faktiskt kunna tänka mig en vuxenvariant av den här ;)
Och ett fint bäddset fick jag till också. Jag har faktiskt fuskat lite och haft med den när Viola åkt i vagnen. Den passar så fint till och jag har fått mycket beröm för den på bvc. Nu är man poppis där uppe må jag säga :)

Annars mår vi bra allihopa. Sigrid har fått två sprutor i benen idag så jag väntar eventuellt in lite feber som kan komma. Viola väger redan närmre 4,5 kg så hon får i sig en hel del av min mjölk minsann.

6 kommentarer:

Monica sa...

Underbart : )

Inspirera Mera sa...

Åhh vad mysigt hon ser ut att ha det! Kram Sandra

dahlarna sa...

Där passade lilla tjejen perfekt! Så mysigt det verkar! Hoppas att du mår bätnu!Käositit atdu ärute med tjejerapå promenad - då bortgå åt åll för dig! BAMSEKRAMAR!

Heléne sa...

Ser såå mysigt ut! Å hon är ju så söt!
Kram

Mari sa...

Jodu!! Den backen är varken kul upp eller nerföra.....definitivt inte uppför. Får ni hämta paketen ända där ner?? Finns ju affär där du bor, fast de byter ju ägare stup i ett....Trevlig kvinna det där...

Var i Ullared igår och handlade kläder, faktiskt nästan bara kläder, hittade inget mer än tre lampskärmar och nåt litet annat i inredningsväg. Men kläder måsta man ju ha...
Hamnade inne på Hämta lite snabbt efter att mutat dottern att stanna men jag hann inte köpa nåt för hon hade bråttom hem....hittade annars massor men man vill ju gå i lugn och ro, blir felköp annars.

Mysig gungan ser ut....är väl otroligt lugnande att ligga där skulle jag kunna tänka mej. Smidig att bara "putta" till lite....Viola verkar ju trivas med livet, äter och sover och går upp i vikt.....härligt!

Hoppas det gick bra i måndags förresten för det var väl då du skulle på date hos KK?

Snart är det flyttedax för er...gud vad tiden går fort. Blir väl härligt fast uppförsbackarna slipper du inte...men de är ju bara barnleken jämfört med den du har nu.

Ha nu en skön dag och kram på Er!!

Anonym sa...

Hej MirkaJohanna!

Åh tack goa du! Kul att du diggar mina tokiga idéer. ;)
Så det är dags för flytt snart? Spännande…

Jag skulle GÄRNA legat och myst i den där fina hänggungan. :D Finns det till stora med tro?! ;D

Kram Å tack för dina svar!!