söndag 22 mars 2009

Amning är en konst

Just nu sitter jag hemma själv med mina två töser. De har lugnat sig nu för stunden och då hugger jag givetvis datorn. Man får liksom passa på medan man kan. Som i fredags, då tog Emil Sigrid och åkte iväg med henne en runda så att jag kunde få en stund med Viola. Viola sov så jag ringde kusinen och pratade i 1 timme och 24 minuter. Sen kom Emil tillbaka och jag kände att jag hade haft en trevlig fikastund via telefon med min kusin.

Viola har minsann lite kolik och nu menas det att jag som ammande ska sluta med livets nödvändigheter. Kaffe. Att bli tillsagd att slopa koffeinet är ju som att stjäla godis från ett barn. Och att få en smäll på käften typ. Jag har inte ansett mig vara den beroende typen förut, men inser nu att Gevalia faktiskt har en viss inverkan i mitt liv. Som i fredags under telefonsamtalet med kusin.

Jag: ... ja, o så sa hon till mig att sluta med kaffe!!!!
Kusin(instämmande): mmmmm, jag dricker ju inte så många koppar...
Jag: Nä, inte jag heller... (slår på 6 koppar i bryggaren)

Jag kunde helt enkelt inte hålla mig. Jag kan det knappt nu heller. Sitter med min älskade Grape Tonic och försöker hålla mig vid den rätta änden av köket. Funderar eventuellt på att koka en kopp te. Men nä, sånt är för veklingar och sjuka som Emil sa nån gång. Te är gott men inte när man är kaffesugen. Som att bli erbjuden ett knäckebröd när man vill ha gelehallon. Går inte för sig liksom.

Som mamma är jag dock ganska flexibel. Har bland annat nu under detta inlägget lyckats skiva en banan och sätta Sigrid att äta medans jag samtidigt vaggar Viola i babysittern. Igår tog jag fram saxen och klippte Sigrid. Ja, så flexibel är jag att jag dessutom kan klippa lugg på en sprattlig 1 åring. Jag har gett mig själv betyget GODKÄND i luggklippning nu. Hon blev en riktig snygging faktiskt och jag känner mig lättad att slippa kamma ut banan, äpple, favoritgryta,majs och bajs ut håret på henne.

Här har ni henne, alla kommentarer från proffsiga frisörer som tycker att det är snett undanbedes vänligen men bestämt:

Nu fortsätter söndagen med packning. Mirka har nämligen fått tummen ur, som det så fint heter...

10 kommentarer:

faster Josefin sa...

omen gud vad söt hon är! kram

Livet i byn sa...

Söt som socker är hon storasyster :0) Vad jobbigt om du måste sluta med kaffet, det är inte lätt det där. Jag fick inte äta lakrits när jag ammade och jag som älskar salta saker.

~Livet i byn

Emelie sa...

Det blev ju jättebra med lugg på henne! =) Supergulliga sötnosar har du minsann fått.

mamma till 2 busfrön o lilla freja sa...

det blev ju kanon me klippningen på Sigrid,, hon ser så stor ut nu när du klippte henne,.. hoppas att ni mår bra hos er, här ligger vi alla elr har legat i magsjuka börjarde me embla i torsdags o sen har de hoppat på oss andra oxå, lagom skoj not!!!även freja har spytt men de har varit något lugnare för henne än de andra barnen, o vivhar åxå fått erfara skiten, suck,,,

ha de bäst,
kramar

Mari sa...

Finns koffeinfritt kaffe , värt att testa kanske, är oxå en kaffekärring fast kör på som vanligt.
Gott att få en stund för sej själv det är ett måste.
Va fint klipp hon blev för det brukar inte vara någon lätt match.
Packa på nu för snart bär det av, blir väl gott?

Nu vankas Beck snart om mina ögon vill hålla sej öppna denna gång är jag tacksam.

Kram och ha det så gott!

Designtjejen sa...

Söött hon är!!
Kramar

Mari sa...

Vad är det för säng ni har? Hur bred är den??

Kram!!!

Mari sa...

Glömde: Är det bara sänggavlen eller?

Liw sa...

ja det tyget har något speciellt över sig =) alltid kul att kunna inspirera!

kram

Mari sa...

Dottern var ute efter madrasser 140 cm eller 160 cm, hon får inte rum med någon gavel tyvärr.

Kram!!!