måndag 15 juni 2009

Somrig lunchsoppa


Snabbt och enkelt ska det vara när man har två små barn att ta hand om. Idag blev det en härlig soppa på ärtor toppad med pepparrotscreme och bacon. Den både smakar och ser underbar ut! Sigrid serverades sin soppa i en muminmugg och hon hälsar att den var god!

♥7dl vatten
♥2 msk kycklingfond
♥1 hackad gul lök
♥500g frysta ärtor
♥salt och peppar
♥2 dl matlagningsgrädde

Pepparrotscreme:

♥creme fraiche
♥pepparrot på tub

♥1 pkt bacon

Koka upp vatten med kycklingfond. Häll i hackad lök, ärtor, salt och peppar. Låt koka ca 5 minuter. Mixa soppan slät och häll sedan i grädden. Värm på soppan ytterligare.

Stek bacon i småbitar och blanda creme fraischen med pepparrot efter smak.

Servera soppan med en klick av pepparrotscremen och strö över lite bacon.

Smaklig måltid!!

2 kommentarer:

FURNISH.etc sa...

Vilken härlig soppa! Ser riktigt smarrig ut!

Sv; Knivarna som följer med knivstället är faktiskt riktigt bra! Vi är jättenöjda med dem. Självklart måste de också slipas lite då och då, men det måste ju alla knivar. Dt var så många som hade frågor kring knivstället att jag gjort ett inlägg om dessa på bloggen idag, kolla gärna in :)

Ingrid sa...

Vad läckert det där såg ut, jag skulle ju bara kunna utesluta baconet eftersom jag är vegetarian.

~Livet i byn