måndag 22 juni 2009

Spegla sig i spisen

Sigrid har upptäckt sig själv i ugnsluckan för nån månad sedan. Varje dag kan jag se henne dansa förbi den, pillandes i håret, skrattande och pratande. Nu vore det ju verkligen på tiden att hitta en helkroppsspegel till hushållet så att hon kan spegla sig fler gånger än bara på toaletten när hennes händer tvättas efter maten. Den här bilden är inte helt nytagen men det är en av de få ögonblicken jag lyckats fånga henne med kameran när hon beundrar sig själv en smula. På ikea finns ju mindre speglar som kan klistras på väggen och dessa kanske blir ett alternativ till barnens rum när vi vet lite bättre hur vi ska ha det är inne. Snart är det ju dags att köpa ytterligare en säng och då blir det ommöblering för hela slanten.

Annars har dagen rullat på som vanligt. Emil kom hem senare än jag trodde, så när han kom hem promenerade jag och Sigrid till affären, utan vagnen med oss. Det gick riktigt bra och hon höll sin väska med min mobil och plånbok i hela vägen dit och tillbaka. Skönt att slippa bära själv, hehe. Stannade visserligen och släppte väskan i marken en gång, men det var för att hon såg en tant med hund som hon ville följa med. Efter promenaden var klockan redan halv sju, så hon fick sin kvällsgröt lite tidigare än vanligt och fick hoppa direkt i säng. Emil gjorde egna hamburgare som grillades och dessa var utsökt goda såklart. Han kan om han vill. Och han vill alldeles för sällan.

Nu är det läggdags för mig. Innan jag somnar in ska jag fortsätta att läsa en av de "destruktiva" böckerna jag lånat av Linda.

2 kommentarer:

Livet i byn sa...

Helt klart vore det nog kul för Sigrid med en helkroppsspegel. Facinationen för sin egen bild är ju stor i den åldern :0)

~Livet i byn

Mari sa...

Klart hon måste ha en helkroppsspegel...det ska börjas i tid:-)
Duktig hon är som trampade på ända till affären det är ju en bra bit och mycket uppför när ni ska hem, kan förstå att hon somnade ovaggat.

Blev besviken på deras inredningssaker både denna och förra gången eller så är det att man tycker det börjar bli fullt hemma nu, fast lampskärmar är ett måste när jag är där fast det står ett gäng nya och oanvända i skåpet, men va fasen...

Ha en bra dag och kram!!