lördag 7 februari 2009

Projekt: Barnrum



Jag måste bara släppa mina tankar här och nu. Vi har en såndär lackhylla som bilden visar. Den har vi liggande och med ben på. Just nu som tvbänk i vardagsrummet. Tanken är att den ska förvandlas till ett lekkök för barnen sen när vi flyttar. Jag tänkte att jag skulle såga hål i bänken för att göra plats åt den rostfria salladsskålen från ikea och sedan ha den där blandaren brevid, så att det blir som en liten zink. Sen tänkte jag att jag skulle göra spisplattor av svart dekorplast. Ovanför bänken vill jag ha ytterligare en lackhylla(bara ett hyllplan) upphängd på väggen. Och där kan man ställa lite piffiga saker som ett babellfat i mini storlek och kanske några av de små Rostiskålarna.
Bord och stolar ska såklart finnas i rummet också, kanske ett lack-bord med de gröna pallarna till. Detta borde inte bli ett allt för dyrt projekt, då vi redan har en del av sakerna.

Så, NU ska jag väcka Sigrid!

Sakerna på bilden har jag hittat på : www.ikea.se, www.bagarenochkocken.se och www.favoritsaker.se

15 kommentarer:

Anonym sa...

Fint med det gröna till! VIlken smart idé att göra ett barnkök av hyllan, det blir säkert uppskattat.

Anonym sa...

Det lät som ett härligt projekt!
Kram Sandra

Anonym sa...

De kommer blir super fint! Har sett bilder på liknande å de är såååå fint. Får tyvärr inte riktigt plats me allt ja hade viljat ha i Isas rum!

Rosa Hemmet sa...

Snygga barngrejer, de finns så mycket kul inom den kategorin! Kommer bli helt galen när det är dax att inreda barnkammaren, snacka om att gå loss ;) Kul när lilltjejen börjar att leka i köket, kommer nog bli en favorit! ha det grejt

Anonym sa...

Härligt att planera, såg någon för länge sen på Styleroom som gjort ett jättefint barnkök.

Blir perfekt för Sigrid nu när ni får större lägenhet.

Va härligt att ni blir av med Er lägenhet så snabbt fast det är ju brist även där du bor på lägenheter så det hade väl varit lustigt annars.

Kram och ha det så gott!!

mirkajohanna sa...

Har har själv också sett bilder på liknande, så det är det som gett mig inspirationen att göra den här. Det kommer nog att bli kanonbra när man väl är färdig. För oss brukar sånt ta lite tid :)

Lisas inredningsblogg sa...

Så fint kollage! Bra grejor! Usch ja förstår att det är tungt med magen nu, då vill man ju inte höra såna kommentarer.. men ah du vet karlar!
Svar: en kortärmad blus :D Faktiskt om jag ska vara ärlig så fick jag en annan blus först, men den föll mig inte riktigt i smak så jag bytte... fyyy. faktiskt första gången jag gör ngt sådant... men jag ska ju trivas i det jag får tycker jag. KRAM

Anonym sa...

Åh vad svårt med altternativa semlor, jag vet att på skolan/förksolan använderr de sylt i stället för madelmassa för barn som är känsliga.

Så himla fint det där kommer att bli, det var verkligen en fiffig idé!!

~Livet i byn

Anonym sa...

halkade in på din blogg från Livet i byn, och jag måste säga det, vilken härlig blogg du har! kul att se att du läser till lärare, funderar nämligen själv på det... förstår dock att du är mammaledig och väntar barn nr 2, men undrar dock hur det är att plugga till lärare?

Emma sa...

Låter riktigt piffigt och snyggt och kanske inte allt för dyrt, du kommer på du!?=) Ha en skön söndag, kramar emmsan

mirkajohanna sa...

Dessi: Jag har haft studieuppehåll i ett år nu och det har då automatiskt gått över till studieavbrott efter den tiden. Jag vet inte om jag kommer att fullfölja studierna efter föräldraledigheten, vi får se helt enkelt om intresset finns kvar :)
Det är ganska hårt att studera på högskolan enligt mig så man måste verkligen ha ett stort intresse för det om man ska börja tycker jag. Nivån är ju något högre än gymnasiet så det gäller ju att hänga med. Mycket av det man läser under första året på lärarhögskolan är väldigt matnyttiga för alla tror jag. Det blir en hel del psykologi och grunden från småbarnsåren och uppåt. Pedagogik så att säga. Var beredd på ett lite mer avancerat språk under föreläsningar och en hel drös med kurslitterarur(en del bättre än andra). De flesta jag talat med som läst till lärare har trivts bra med det, tyvärr är jag inte själv helt hundra på att det var min grej.

Ett tips är att om du känner någon som läser till lärare, följ med på en föreläsning så du kan se lite vad det handlar om!

plingan sa...

Halkade in på din trevliga blogg via en annan blogg.
Ha en skön söndag, nu jag ska kika vidare i din blogg.

Anonym sa...

Hej där!!

Vill du ha en jämn doft kan jag rekommendera en sån att sätta i kontakten, har faktiskt köpt den på Plantagen, de har rätt mycket Yankee där fast Anna-K har precis varenda doft och alltid två dofter med 25 % varje månad, såg att hon sålde ut en del nu.....

Ska köpa ett ljus med Clean oxå.

Ha det så gott och kram!

Anonym sa...

Du har blivit utmanad! Kram Sandra

Anonym sa...

Åh.. vad roligt! Lät kanon!
Hoppas att du har haft en mysig helg!
kramar