onsdag 4 februari 2009

Ett meddelande till dig som vill hålla koll på läget:

Jag är hemma. Jag är fortfarande gravid. Jag har varit på aurorasamtal idag och jag ska få en tid för bedömning om igångsättning. Inget datum är bestämt och det går inte att säga i nuläget NÄR jag ska sättas igång. Att jag kommer få en igångsättning är däremot 99% klart.

Jag kommer förmodligen, om jag kan, hålla mig ifrån bloggandet efter helgen och fram tills dess att vi kommit hem med en rykande färsk bebis. Detta för att jag allvarligt funderar på att hålla datumet för mig själv. Delvis på grund av att jag inte vill ha telefonerna ringandes hela tiden. Och vad som gör mig mer stressad och irriterad är andra som stressar runt omkring mig.

Jag kommer även att undanbe besök hemma hos oss minst en vecka efter att vi kommit hem från BB. Inga besök på bb heller tack. Detta för att jag inte vill uppleva förra årets hysteri kring alla födelsedagar som infaller samtidigt. Mig och Sigrid firar vi i efterskott o ni övriga(en hel drös med folk) som fyller år kommer senare att få besked om när vi vill fira er.

Sen lite svar på vanliga frågor:

Är du fortfarande hemma? Har du fött barn än?

Jag är hemma de gångerna jag svarar i hemtelefonen. Annars är jag förmodligen ute med Sigrid eller så vill jag helt enkelt inte prata. Nej, i skrivande stund har jag inte fött vårat andra barn. Lovar att ni kommer att få veta när barnet är ute.

Hur mår du? är det tungt?

Jag mår hyffsat bra förutom att jag är vääääldigt trött och skulle typ inte tänka mig att springa ett maratonlopp just nu. Inte tänka mig att röra på mig alls faktiskt.

Hur går det med diabetesen?

Det går väldigt bra. Inget insulin och värdena som jag rapporterat in till specialmödravården har sett mycket bra ut. Och ja, jag har precis ätit lite sockrad yoghurt och en semla idag. Nej jag har inte dåligt samvete.

Har ni kommit på nåt namn?

Har några namn på lager men vad det blir får vi se när bebis väl är ute. Men vi kommer troligtvis ha bestämt ett namn innan vi kommer hem från bb.

Hur blir det med amning?

Det blir som så att jag ammar så länge det går och utan pekpinnar runt omkring mig. Jag är nöjd så länge jag lyckas.

Ska Emil vara ledig sen?

Ja, så ni får fråga om billyhyllor nån annanstans.




Hoppas dessa svar underlättar för er nyfika lite. Jag svarar såklart på de flesta frågorna, om de skulle vara nåt annat som ni undrar över.

Jag hoppas att mina önskemål respekteras och självklart kommer ni att få veta när det hela är färdigt. Jag är i stort behov av lugn och ro just nu, så att jag kan få piffa färdigt det sista inför ankomsten. Och ja, jag är överkänslig, för er som tycker att detta inlägg är elakt och onödigt. Mina graviditetshormorner är inte att leka med just nu, men jag försöker ändå hålla skenet uppe, vi har ju trots allt snart våran lilla pluttbebis i famnen.

Kanske kommer fler uppdateringar innan och under helgen, men efter det tystnar jag nog några dagar eller så.

Tack för att du tittade in!!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!
Bra att du kan sätta gränser.
Det är en sak jag har haft svårt för men jag jobbar stenhårt på det och försöker att bli bättre på det. :)

Hoppas att du och familjen får lugn och ro nu. :) Stor kram till dig

/Malin I&D

Anonym sa...

Bra skrivet!! Klart att man som läsare av din blogg funderar och är nyfiken på när bebisen ska titta ut (kommer ihåg när du skrev att Sigrid fötts, jag var höggravid och tyckte att Sigrid var den sötaste bebisen jag någonsin sett. Tårarna bara forsade, haha!) men jag har full förståelse för att du blir GALEN på alla frågor. När jag var i typ sjunde månaden med Edvin så började svärmor tjata om om att han/hon skulle komma vilken dag som helst. Blev ju superstressad när han valde att stanna i min trygga mage nästan ända fram till bf..

Näe, du gör helt rätt! Önskar er all lycka, hoppas allt kommer gå jättebra och att du får en drömförlossning. Ska bli kul att bli uppdaterad när bebisen tittat ut och du börjar känna dig pigg igen. Kram!!

Anonym sa...

Vilket bra inlägg! Förstår dig precis!! Samtidigt frågar ju folk för att man bryr sig! Men endel frågor är verkligen krokade. Såklart att alla kommer att få veta var bebisen kommer att heta & såklart kommer alla att få veta när bebisen är född... Jag kommer att sakna ditt bloggande, men respekterar & förstår dig precis. Väntar tills du känner dig redo att blogga igen! Ta hand om dig & lycka till med allt! Tänker på dig massor! KRAMISAR!!!!

Anonym sa...

Önskar er alla lycka!=)

mirkajohanna sa...

Tro mig Malin, JAG har svårt att sätta gränser. Men nån gång måste man för det gynnar aldrig en själv att säga ok till allting. Just när det gäller ett barn som ska födas, vet jag med erfarenhet att jag kommer ångra att jag inte sa till i tid.
Den här gången blir det ändring på det och jag ska pilla navelludd tills jag tröttnat på det och kan ta emot besök :)

mirkajohanna sa...

Sara: Tack för din kommentar:)
Det där med sjunde månaden och tjat känner man ju igen :) haha! fast inte från svärmor just... hon är rätt lugn faktiskt :)

kram!

Anonym sa...

Så spännande det börjar bli....håll du oss på sträckbänken om du kan en liten annons i vår tidning fort som attan så kan jag ju skvallra.....hihihi!
Kan ju åka upp på IKEA och fråga försynt när han där Emil ska vara ledig......nä, bara skojar givetvis.

Du ska du bara ta det lugnt och njuta när barnet väl är ute, inte känna stress och amma är inte alla väl förunnat, jag vet. Alla var på mej men det funkade inte med någon av mina men det blev folk av dem med, nja för det mesta iaf (skämt, beror nog inte på det isf)

Du kan väl ta backen ett par ggr upp och ner sen behövs nog ingen igångsättning.......pust!

Fast det är klart vi kommer vara nyfikna som attan för vi bryr oss ju så en litet inlägg, please.....bara två rader typ vi fick en det eller det, sen är vi nöjda.

Kram på dej!! och var rädd om Er!!
Vi hörs vännen!!

Anonym sa...

Mysig blogg du har. Kommer tillbaka sen när lillisen kommit ut, kanske kommer det en bild?
BRA att sätta gränser direkt, då mår man bättre. Energin behövs till annat...
Lycka till!!!
http://rosalucia.bloggagratis.se

jennys hus sa...

du gör helt rätt i det om du känner att det är så du vill ha det. Kan tänka mig att det kan vara skönt att få komma hem och landa bara ni i familjen. OCH att ni får lära känna den nya i familjen lite först:-)

Lycka till och jag har dig ju på bloggkoll så jag ser när du skrivit något.
Kram/jenny

Lisas inredningsblogg sa...

Naw lycka till nu!!
och du klart!!! att man får lov att köpa praliner till sig själv! Oftast kan man hitta på ngn ursäkt som gör att man är värd det! :D Kramkram och sköt om er!!

Anonym sa...

Vad roligt att läsa om sådant som jag själv funderar på just nu. Är själv gravid i vecka 26 med mitt första barn och jag börjar bli lite pirrig inför förlossning och sådant.

Hur kommer det sig att du går på Aurorasamtal? Det får man väl bara om man vill inför första förlossningen trodde jag?

En annan sak som jag inte vet hur vi ska hantera är att sambons släkt är ganska framfusiga och kommer förmodligen så och hänga på låset på BB redan en timme efter att jag fött och det vill jag ju helst inte. Som du säger är det ju skönt att få ha några dagar minst för sig själva och hinna vänja sig vid den nya tillvaron. Men hur säger man det till dem?

A home far away sa...

Oj så spännande och det låter klokt att ta det lugnt och inte stressa!
Ahhh så spännande igen:_

Lycka till!!!
Kram Gunilla i Singapore