måndag 27 juli 2009

En av de finaste gåvor

Idag kom mina släktingar från Finland. Min moster och hennes man. Att träffa dem är riktigt roligt, eftersom det inte händer så värst ofta. Att de reser så långväga ner hit för att hälsa på oss är väldigt betydelsefullt för mig. Så idag har jag lagat mat till deras ära, det fick bli potatis, köttfärsbiffar och grekisk sallad med en lime/vitlöksdressing till. Nu har de åkt ner till Gislaved och mina föräldrar för det är där de ska sova under de två veckorna de är här och hälsar på.
Med sig hade de så fina gåvor så att jag blir helt rörd nu när jag tänker på det. Det finaste måste nog vara den här lilla saken. Ser kanske inte mycket ut för världen om man inte egentligen vet vad det är. En ljussläckare(säger man så? en sån man släcker ljus med..) tillverkad av en bit av det gamla kyrktaket i Rovaniemi. De har renoverat kyrktaket där och då har de tagit tillvara på koppartaket som var där innan genom att tillverka dessa. De är tydligen väldigt svåra att få tag på, så jag anser mig vara en av de lyckliga få som har en sådan nu. Tänk att ha en sån liten grej från en stad som ligger så nära hjärtat för mig.
Den kallas för "siipi" som betyder "vinge" på finska. Ja, man ser ju att det ser ut som en liten vinge. Det är en tjej som heter Reetta Eskola som designat den. Nu ska jag vårda dem ömt, ställa den på en plats där jag kan se den varje dag och kanske någon gång våga mig på att släcka ljus med den...

2 kommentarer:

Mari sa...

Trevlig att få besök speciellt när man inte träffar dem så ofta. Det var en originell present och nåt att man alltid kommer att minnas.

Hade ju orange i sovrummet och håll på att bli galen men nu funkar det, är nog gardinerna som gör att jag tycker det är lite kul nu.

Kramar och ha det så gott!!

Dahlarna sa...

Kul med så kärt långväga besök!
Verkligen en annorlunda & kul ljussläckare. Behövdes en förklaring & då förstår jag att den betyder extra mycket! KRAMAR!