söndag 29 november 2009

1:a advent


Viola min lilla darling:)

REDAN!?!
Denna morgon spenderar jag med Viola. Kollar på tv för en gångs skull, det hinns inte med vanligtvis. Äter lite pepparkakor med ädelost och bara är. Igår fick jag upp en stake i fönstret och jag köpte även med en vit julstjärna när jag var ute igår. På kvällen blev det Tre Apor och Elin. Sallad med allt gott som jag gillar, det är så jag gör sallad, pepprar den full med saker som är jättegoda.
Emil kom hem och åt tyvärr salladen med "efterrättssåsen", som han trodde hörde till. Äckligt enligt oss tjejer som satt vid matsalsbordet med tända ljus och tjattrade.
Idag är det julskyltningen, jag vet inte riktigt hur det går till här i Anderstorp, men kanske ger jag mig ut en sväng med 1 eller 2 barn i vagnen.

Veckan som var rusade iväg i 110 för mig, därav blev det inget bloggande. Jag har jobbat och Sigrid har hunnit ta sönder mina nya glasögon. Nya delar från italien är på väg. Men SÅ katastrof är det inte för jag kan fortfarande se in till grannen. Hoppas inte grannen läser detta.

Jag önskar er en riktigt mysig första advent. Jag är snart tillbaka igen!

måndag 23 november 2009

Wow, I can see!!


Idag, min damer och herrar har jag äntligen hämtat ut mina glasögon. Jag är himla nöjder över dessa Prada-bågar i plast, trots att det inte var alls det jag hade tänkt mig när jag gick in till optikern för att prova. Men eftersom själva optikern kom fram och gav mig hjälp på nollsekund, så hade han lyckats välja ut dem åt mig på sisådär 20 sekunder. Provade såklart massa andra också, men valet föll alltså på dem första.

Synen var ju väldigt förändrad efter två täta graviditeter, så det var väl på sin plats. När jag kom hem senare kunde jag under kvällens middag se över till grannen. Aldrig i hela mitt liv att jag hade upptäckt deras Surt sa räven-gradiner annars. De verkar ha det riktigt fint i sitt hem. Och jag verkar vara en desperat fönstertittare. Nu ska jag titta, titta, titta och förundras. Världen blir sig aldrig lik igen. Vi har dessutom en till fläck i soffan såg jag.

lördag 21 november 2009

En fullproppad lördag

Tjusig julkalender i form av boxar för varje datum. till barnen, eller mig själv om jag får drömma. Finns att köpa på inreda.

Ikväll sitter jag hos mina föräldrar. Nästan ensam. Barnen sover i rummen intill. Emil skulle ha en kväll med grabbarna. Högljudda grabbarna. Så jag beslutade att det var enklast att hålla kidsen borta därifrån. När de spelar Fifa går det vilt till vanligtvis.
Idag har vi dessutom hunnit med åka till optikern som hade stängt(tänkte hämta ut mina nya brillor), snabbvisit på mitt nygamla extrajobb, städning, en sönderslagen vas och ett riktigt fint dop för vänners fina dotter. Morgondagen kommer jag att spendera i min smyckesvrå igen är tanken.

Jag har beställt ny kamera också. Hade önskat att jag hade haft den innan dopet, men icke. Så på måndag har jag den nog med all säkerhet.

Vaccinerade mig i torsdags också. Jag och barnen. Vilket himla liv det varit om det denna veckan. Alla verkar ha fått en dödlig dos som gjort att de nästan behövt amputera armen. Konstigt, jag måste nog vara ensam om att ha klarat det rätt bra. Lite trött igår men det berodde säkert på annat ståhej.

Har du vaccinerat dig och blivit lam i armen också?


onsdag 18 november 2009

I denna bilden finns loppisfynd

...kan du se vart?
Lite svårt kanske eftersom mina eftermiddagsbilder inte är så värst skarpa.


Nämligen dessa:




BOKSTÄVER från Ikea! Jag hittade ett X för nån vecka sedan och idag kom min pappa hit med X och O. Han vet vad jag gillar:)

Kostaden: 25+25+10kr = inte ruinerad

Snyggt och skoj


Jag är en färgälskare som vill ha en bas av vitt. Så skulle man kunna beskriva mig.

För ibland är det skoj med blandade kulörer, men när det kommer till exempelvis gardiner, så brukar det sluta med vitt. Eller om jag har beslutsångest, då går det vita före färgerna.
En sak som jag utan tvekan skulle välja att ha i många olika färger är dessa byggbara ljusklossar, från danska Helgo. Helt fantastiska i just de färger som ligger mig närmast om hjärtat. Dessa delarna köps styckvis hos frankform.

tisdag 17 november 2009

a little bit of kitchen




Som vanligt rullar dagen iväg utan att man får så mycket gjort. På kvällen tänker man: Imorgon ska jag.
Och dagen efter gör jag inget. Eller jo, jag gör nånting hela tiden, men inte exakt det jag tänkte. Så kan det vara. Jag tänkte till exempel att Emil skulle komma hem från jobbet i hyfsad tid för att hinna åka och vaccinera sig efter. Men det blir det nog inte idag. Lika bra det för jag har fortfarande inte bestämt mig om hur jag vill göra med det. Och barnen.

Om två veckor är det dags för julpyntet och jag vet inte om det är nån bra idé att ta fram massa julkulor. Vi råkar ha en framme som ramlade ur en låda i flytten och nu är den överallt. Den flyger som en pingpongboll i luften, tvärs genom rummen.

Ni får några glimtar från vårat kök. Det är vit träpanel på halva väggarna och tanken är att den ska stanna kvar. Men kan man ha en mörkare tapet över? Alltså väldigt mycket mörkare..eller är det fel att ha den övre halvan i den mörkare färgen. För panelen får absolut inte vara annat än vit.

lördag 14 november 2009

I gotta feeling...



...that tonight's gonna be a good night...dumdidumdumdidum..

passa på att ÄNTLIGEN blogga och sjunga till en härlig låt när barnen sover. Avnjuta en kopp kaffe och snåläta den sista rutan av madagascarchokladen.

Jao, nu är jag fasiken här igen. När lampan på modemet lös till i förrgår tindrade både mina och Emils ögon. Och det var fasen inte de 2 ölen i kroppen som gjorde att vi var så glädje fyllda. Det var INTERNET!
Helt ärligt så har vi faktiskt inte hunnit komma i ordning så mycket här i huset. Jag har mest jobbat med att se efter barnen som sympatiskriker med varandra. Viola har ont i tanden och till följd av det verkar det som att även Sigrid blivit gnällig.
Vi har dessutom haft dygnet-runt-besök så gott som. Folk kommer hit och övergöder oss med "bulle-till-kaffet". Men jag bjussar på lite bilder nu i alla fall. Ha överseende med stöket. Jag är en vanlig svensson som snubblar på kablar här hemma.

Nu står tvn helt galet fel. Och ni skulle bara veta vilket liv det varit kring den.

Men den ska hängas upp här..

Såhär bra blir det om man vill ha en bild med båda barnen med samtidigt

Sigrid luktar på sin bebis i rumpan. Vanligt förekommande ögonblick i det Stormvallska hemmet.

söndag 8 november 2009

Jag lever..

Min frånvaro beror enbart på ett visst telefonibolag som inte leverar i tid. Nu dröjer det YTTERLIGARE några dagar innan internet funkar. Men men, den som väntar på nåt gott:)
Sen lovar jag bilder från vårat nya boende!

Hoppas ni har det bra alla!

(erbjudandet i smyckesbloggen är kvar tills mitt internet kommit igång)