onsdag 30 september 2009

Nytt halsband


Nu finns ett nytt halsband uppe i smyckesbloggen och mer grejer är på g. Kika gärna in där. Känner mig lite smårisig idag så något vidare bloggande idag blir det nog inte annars.

Kika även gärna in i den här fina bloggen se fler bilder av multihalsbandet som jag gjorde för ett tag sedan!

Dagens roliga:

Min förra chef är med i programmet, Mammas pojkar som börjar den 8/10 på fyran. Hahah! Christian Ideståhl är nog typen som googlar sig själv också så : Hej Christian om du ser detta!

Alltså, den 8/10 laddas det med ostbågar framför tvn för den här underhållningen. Wihoo!

tisdag 29 september 2009

Underbart doftande te



Igår for min käre sambo ner till hemtrakterna i Gislaved för ett besök och idag kom han hem med en sån härlig gåva till oss från sin mamma. En plåtburk med mumin och helt underbart doftande te. Jag blev riktigt glader för detta så : Tack!!
Jag kan inte säga nånting om hur det smakar än eftersom jag bara hunnit gå och sniffa lite av doften. Men det verkar lovande. Även nästan så att Emil själv var sugen på att smaka, och han som inte dricker sånt annars. Ikväll blir det alltså te och Idol. Innan dess ska barnen läggas. Emil lagade helt underbar mat idag. Jag säger det igen: Han kan verkligen när han väl gör det.
Det blev en gryta med strimlad lövbiff och asiatiska smaker. Precis vad jag gillar!

Nu när den här dagen lider mot sitt slut vill jag påminna om tävlingen där man kan vinna ett valfritt flätat armband. Nu är det alltså snart ett dygn kvar att tävla, så klicka här och lämna en kort eller lång, rolig eller tråkig kommentar så är du enkelt med och tävlar!

söndag 27 september 2009

Trött söndag

Sigrid har ätit yoggi samtidigt som jag fastnade med blicken i tvn. Snyggt!

Oj vad seg den här dagen blev. Jag var iväg och delade ett par flaskor (eller tre kanske....) vitt hos en vän igår och det var riktigt trevligt. Så idag har man inte gjort så mycket utan mest bara lufsat runt. Lagade lite höstig köttgryta med sallad till förrätt. Så lite finare middag fick det ändå bli med levande ljus vid bordet. Igår handlade jag lite gladioler, rosor och krysantemum också, så det är riktigt höstfint här ikväll.
Jag håller tummarna för att barnen somnar som de ska snart så att jag och Emil kan slåss om chipsen framför tv:n sen. Gulliga han har köpt dip också. Gott!

Imorn är det ny vecka och jag lovar att komma tillbaka till bloggeriet något piggare än såhär :)

fredag 25 september 2009

I kivilyktans sken...

Bild på jätteviktiga kivilyktor och en ring till en vän som är kravlös och älskar smycken. Hon skiter oftast i att vi har lite smulor på golvet hemma.

Ibland måste man göra lite seriösare och allvarligare inlägg här i bloggen. NU gör jag det igen. Detta är en sak som jag vet att både jag och många andra säkert funderar över ibland.

I bloggens värld kretsar en hel del kring materiella ting, likaså här inne hos mig. Till skillnad från många andra storbloggare har jag verkligen inte mer möjligheter än att drömma mig bort bland alla prylar som man vill ha. Ska man hänga med i "kretsen" ska man ha det ena och det andra. Observera, kivilyktorna på bilden ovan. O B L I G A T O R I S K T. Ledsen att säga det, men vem fan är du om du inte har sådana att visa upp i din lilla dagbok på nätet?

Ju mer statusprylar du har att visa upp, desto mer besökare får du. Förmodligen. Annars får du vara rysligt bra på att skriva.


En blogg ska innehålla detta för framgång:


*Bilder, inte enbart på dig själv om du inte råkar vara snyggare än Tyra Banks. Eller nån i The Hills eller vad ni nu tittar på. Anna Anka kanske.


*Är du såpass snygg så possera helst så konstigt och vridet du kan. Se ut som att du måste på toabesök akut.


*Har du inte skönheten på kroppen? Visa ditt vräkiga hem. Mest vinner.


*Annars kan du vara en riktigt snorkig tonåring med udda uttalanden om det mesta.


Jag läser dem, du läser dem säkert också. Många av dessa "kriterier" som jag nämner hamnar inte under samma kategori av blogg. Mode, inredning och ohyfsad är väl huvudkategorierna just nu skulle jag tro. Eller mammabloggare. Men du får inte vara WT. Vet ni vad det är då? Whitetrash. Nyligen på ett stort forum talade jag med en tjej i en tråd. Hon blev kallad för WT för att de åt pannkakor till middag nån gång. Alltså krävs det inte att man är en hillbilly i USA och bor i husvagn för att klassas som det längre. Det räcker med vad ni äter till middag.


Jag besöker SÅ många vackra bloggar, som inreder SÅ fint. Och mode och annat krafs. Jag måste säga att ni på inredningsfronten håller en ganska snäll stämning mellan er. Men jag har inte renoverat hela mitt hem. Jag bor i en svindyr hyresrätt en månad till och har fasen inte råd att pynta upp den för eran skull. Jag är intresserad av inredning ändå, men därför lägger jag inte upp foton på vårat underbara lila duschdraperi. För tänk om ni ser att vi inte har helkaklat. Herreguuud.


Mari, du är en stjärna på himmelen. Du säger som det är. Dina kivilyktor var kanske inte helt rätt. Spraya dem inte för det. Nu favoriserar jag dig lite, förlåt. Men du hittar så fina saker för 5kr på loppis och ger mig en gnista att göra nåt vacker av vårat hem för en billig peng. Tack!
En annan mycket allvarlig sak är att jag har färgat håret mörkbrunt för flera dagar sen. Den eviga blondinen har inte nämnt nånting. Näpp, men nu vet ni. Ni blir inte bländade längre. Och jag har slutat vara korkad också.
AMEN!

Inredas återkomst och måttbandsnoja

Bild: inreda.com

En sak som jag tidigare tänkt nämna är att inreda är tillbaka. Med stormsteg! Jag beundrar att man vågar pallra sig upp efter vår tids kriser. Och det verkar de ju göra bra. En av mina favoriter hos dem just nu måste vara dessa ryska dockor. Min moster hade ett set med sådana när jag var liten. Den minsta var så miiiinimiiini liten att jag till och med tror att hon satte nån åldersgräns på att få leka med den. Så dessa nymodigheter från inreda är verkligen nostalgiska favoriter.


Ikväll sitter jag en stund vid datorn. Något klurig i kistan efter att ha ätit frallor med varm oboy till kvällens Idol. I den varma oboyen hade jag en stor näve mini-marshmallows. Ja, och sen blev det nån näve till i förbifarten till arbetsrummet. Jag sitter här med mitt trogna måttband igen. Den är nog ett måste att ha framför datorn. Jag måttar och kollar det mesta. Man vet ju inte alltid hur saker är i verkligheten när man bläddrar runt på nätet.
Har ni några "måste-prylar" vid datorn?


Sen vill jag även passa på att säga att jag är SÅ OERHÖRT glad att ni är med och tävlar. Fortsätter det på detta viset så lär det ju säkert bli en ny tävling framöver. Ni lämnar så rörande fina kommentarer och jag är verkligen inte van att få så mycket beröm, det är svårt att ta till sig men jag ska försöka.

Hoppas ni har en bra kväll allihopa. Jag ska i alla fall inte käka fler marshmallows. Nu får det vara nog!

onsdag 23 september 2009

Tävling!




Jag tycker helt klart att 45.000 besökare behöver firas! Så nu är det tävling!



Vinnaren får välja ett valfritt flätat armband!


(bilder på olika sådana finnes under kategorin "armband" här)



Reglerna är väldigt vanliga bloggtävlings-regler:


1 lott får du om du skriver en kommentar till detta inlägget. Typ "hejhej, jag gillar blåbär" eller nåt annat du vill framföra. Bara "hejhej" funkar ju också. Man är ju inte så pratglad alltid. Jag önskar även en mailadress så jag kan kontakta vinnaren.

2 lotter får du om du har en blogg och väljer att länka till denna tävlingen där. Då får man lov att låna bilden. Då vill jag även att du säger till i kommentaren i detta inlägg att du har länkat.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!



En liten grej innan jag går och lägger mig

Från och med idag har jag passerat 45.000 besökare sedan starten. Det gillar jag. För det är mycket för att vara lilla mig.

Tack för att ni tittar in! Aj lav jo a lot!

Imorn ska jag fira med nåt gott! Typ en bakelse eller nåt..

tisdag 22 september 2009

Om de flätade armbanden:


Jag kommer att göra fler svarta flätade inom kort och det går bra att lägga en förfrågan på sådana. Hänvisar er till den andra bloggen för vidare info kring dessa. Klicka på bilden för att komma vidare.

Lite tidigt kanske...

www.personligalmanacka.se
... Men jag funderar faktiskt redan på en almanacka till 2010. Jag tycker att dessa med design av IsaForm är fantastiskt fina. Och själva tanken med att man fixar innehållet själv är kanonbra. Kostar en slant, men vilken almanacka gör inte det egentligen. Och man får ju den precis som man själv önskar. Jag har nämnt dessa tidigare, men de är verkligen värda att nämnas igen. Kan ju vara tänkvärt som julklapp om inte annat.

Populära gubbar!


Hos Living like Linda kan man tävla om dessa söta krukgubbargubbar just nu. Jag skulle nog välja att ställa alla tre på rad i Sigrids nya rum när vi flyttar. Eller som på bilden, med kryddor i, i köket. Jättesöta!
Klicka på bilden så kan du också vara med ock tävla, tävlingen pågår fram till 29/9!


måndag 21 september 2009

Måndagens nykomlingar




Ännu lite nytt i smyckesbloggen. Jag pysslar som en galning här hemma och det är SÅ roligt. Nu är det dags för lite lunch snart och sedan kommer jag att ta tag i städ och tvätt. Hoppas att ni har en bra start på veckan!




söndag 20 september 2009

LOBdesign


De flesta som gillar att pynta sitt hem har nog inte missat LOB designs underbara saker. Hittar man inte det man söker i butiken så kan man faktiskt lätt beställa hem direkt från deras sida. Där hittar man bland annat deras populära filtlöpare i olika färger och mönster. Just nu gillar jag den svarta och cerise enligt bilden ovan. Och den gröna Ballone-vasen är en riktig "vill-ha-grej". Den svartvita saken är en liten läcker assiett som skulle lämpa sig till kvällens smörgåsserveringar vid tvn och tårtfatet till alla skojiga kalas.



Sidan är helt klart värd en omväg i cyberspace!


En lista från finaste Lina:

1. VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Jag gick i högstadiet.
2. VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Jag var föräldraledig med Sigrid och gravid med Viola
3. FEM SNACKS DU GILLAR
Dessertostar, ostbågar, chokladpraliner, Torkat renkött och Clementiner
4.FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL

*Björn Rosenström: HET
*Elin Sigvardsson: When it comes to you
*Mariah Carey: Hero
*Thåström: Flicka med guld
*Snoop Dogg: Drop it like it's hot

(det finns inga som helst möjligheter att få höra mig demonstrera dessa blandade musikval)

5. FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR
Köpa ett hus på landet, köpa en snygg bil och skaffa körkort, operera ögonen, betala studielån och resa med familjen
6. FEM DÅLIGA VANOR
River på tånaglarna, svär lite förmycket, förlägger saker väldigt lätt, tankspridd (tar med mig tv-dosan i tron att det är mobilen i väskan, lägger ersättningspulver i kaffekokaren osv.), ganska otålig och vill att saker ska hända snabbt, har en del halvfärdiga projekt
7. FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
Äta, sova, skapa, fika och mysa
8. FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA
Axelvaddar, skotskrutigt, fotbollsstrumpor, sånt med playboy eller andra tydliga märken på, neonfärger
9.FEM FAVORITLEKSAKER
Barnfilmer, bokmärken, trolldeg, nabbipärlor o råttfällan-spelet
10.FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN
Tråkiga jag säger att alla ska göra den. Och säg gärna till om du gör den så jag kan gå in och kika på svaren:)

Välkommen söndag!


Även den här morgonen ligger en tjock dimma över våran lilla by. Tyst och lugnt är det. Sigrid har knaprat i sig nån tugga av smörgåsen och jag dricker lite te i förhoppning att lindra förkylningen.

Igår gjorde jag nåt sjukt. Ni skulle bara vilja veta. Och ni kommer att få veta antagligen. Min vanliga image är förstörd i alla fall, så kan man säga.

Den här dagen kommer förmodligen att bli slö. Jag kommer nog att strosa runt i mjukisar kanske se nåt reprisavsnitt av idol. Har en hel drös med kataloger som väntar på att plöjas igenom.

Morgonens slösurfande har i alla fall resulterat i att jag hittade en bra deal på snygga Marimekko-servetter. Sånt går ju åt hörni, så varför inte slå till på många på en gång? Man kan alltså få 6 olika motiv(dessa på bilden) för 119kr hos butiken Förr. DET är helt klart ett bra fynd tycker jag!

Välkommen söndag!

lördag 19 september 2009

Lite nytt


Det ligger lite nytt uppe i smyckesbloggen igen!

fredag 18 september 2009

Gårdagens fångst


Jag får lite snabba infall ibland, och igår blev det så igen. Jag åkte in till stan (a6) för att leta kivilyktor sent på eftermiddagen. Hem kom jag med två gröna och två klara. Och så lite foundation och en mascara från MUS. Doftljus från Ikea. Hon på MUS måste ju tyckt att jag var helt kokobängiskallen när jag sa att jag skulle ha båda men att uttagsautomaten inte funkade. Mitt kort funkar inte att slå in manuellt, så det slutade med att jag betalade en grej och sprang med sista hoppet till en annan bankomat. Och det funkade att få ut pengar! Wihoo, så jag gick tillbaka och köpte mascaran också. Saken är den att kortet är typ 759år gammalt och både chip och magnetremsan har gjort sitt. Så nästa thing to do är helt klart att beställa nytt kort. Ja, det är ju faktiskt lite pinsamt att hålla på och strula med det sådär.

Jag måste bara uppmärksamma att Cervera har lite kampanj på Kivi-lyktorna nu, så köper man 4 behöver man bara betala för 2 av dem. Så är det i alla fall här i Jönköping, jag vet inte riktigt hur det ser ut med deras kampanjer i övriga Sverige. Tänkte mest på dig Mari, så du inte missar detta:)

torsdag 17 september 2009

Dagens brand

Den stora nyheten idag måste nog vara att stationsgrillen i Gislaved brunnit ner. Ja, vad ska man säga. Så ledsamt? Ännu mer intressant är att man i tidningen är tvugen att skriva : "Polisen har gjort avspärrningar på området och att gå innanför dessa är straffbart".
Man kan tro att befolkningen dumförklaras. Eller kan det vara så att befolkningen där nere har något större benägenhet att faktiskt ta sig in på ett sånt område. För vanligtvis brukar det vara klart som korvspad för varje människa att inte beträda avspärrad mark. Men nu är det ju faktiskt Gislaved. Och det är ju faktiskt stationsgrillen vi talar om. Ingen gick väl dit förr? Finns det någon som vill det nu? En grillad med massa skum, tack.

Kära läsare

Det kommer in en ganska jämn ström med besökare här varje dag. Jag kan se sånt :)
Ni kommenterar väl inte sådär värst jättemycket, men det gör faktiskt ingenting. Jag ville bara säga tack till er som tittar in även om ni inte lämnar nåt avtryck efter er. Ni är så fina ni med.
Tack för att in håller igång mig. Även om ni inte är lika många som en storbloggares besökare, så känns det värt att fortsätta bloggeriet. För min och för eran skull! PUSS!

onsdag 16 september 2009

Viola kryper
































Imorgon, alltså om ett par timmar blir det Violas 7 månaders dag. Lagom till det har hon nog hunnit sova på saken lite och tänkt över sin krypteknik noga, så det blir lite räserfart på henne under morgondagen. Hon började sitta ordentligt i helgen och tidigt i morse var det riktigt intressant att titta när jag skulle fotografera så hon började krypa mot kameran helt enkelt. Emil låg och sov så han missade hela grejen. Synd för honom men kul för oss tjejer som var morgonpigga. Tur att ögonblicket blev förevigat:)

Annars har jag blivit brutalt misshandlad under dagen. Nääää, skoja bara. Min "privata massör", även kallad älsklingskusin kom hit på förmiddagen för att ge mig en rejäl omgång massage. Hon tyckte att jag kändes lite stel igår. Det gjorde nog susen och avkopplande var det om inte annat. Just nu känns det mest som att jag tappert tagit mig hem från ett världskrig, men jag är nog i toppform snart. Hon har även hjälpt mig lite med foton till den andra bloggen idag, så gå gärna in dit och kika på finare och tydligare bilder.

Sen har jag även gjort en blåbärspaj och gratäng till middag, en påse snören med jordgubbssmak och snart hugger jag in på lokan som svalnar i kylen. Men det skiter väl ni i egentligen för vem vill läsa om vad folk äter till middag? Man blir ju inte Blondinbella över en natt om man skriver om dagens falukorv. Detta var egentligen helt onödig utfyllnad i inlägget här.
Jaja, imorgon kommer nya grejer till mina smycken hoppas jag. Annars blir jag lite less. Men det går nog bra.








tisdag 15 september 2009

Multismycke










Nånting som jag verkligen gillar är när någon önskar ett eget smycke och ger mig små ledtrådar på hur det ska se ut. Den här gången har jag klurat en del och kommit fram till detta resultatet: Ett enkelt multismycke. Ta bort och lägg till. Kort eller långt.
.

Tanken med detta halsband är att man ska kunna flytta namnberlocken dit man vill, i någon av de två ringarna på bandet, eller ner till hjärtat. Eller skippa det helt kanske. Man ska kunna ha det som ett långt halsband eller kunna välja att haka fast låset i någon av ringarna på bandet och på så vis få ett kortare smycke.
Den här gången är det den här personen som får smycket. Den är strax på väg med posten. Hoppas att du blir nöjd, Liw.







måndag 14 september 2009

Väldoft


Just nu när man är så förkyld och inte har någon som helst smak eller luktkänsla kommer man att tänka på den här saknade doften. Det var ju ett par veckor sedan jag uppdaterade mitt lilla lager här hemma. Clean Cotton och Fresh Cut Roses i alla ära, men det här är nog en ännu bättre doft enligt mig. Good Morning heter den och den doftar riktigt hemtrevligt på nåt vis. "Är du beroende eller?" frågade Emil senaste gången jag sprang ner till Butiken och köpte på mig av doften. Ja, jo, lite kanske. Den är ju faktiskt aningen bättre än lukten av bajsblöjor som vårat hem annars tenderar att dra åt.



Har du någon favorit bland Yankee Candle ljusen?

bild: www.nordljus.net


Klassisk ABC affisch

Jag minns själv ganska tydligt dessa fina affischer sen jag var liten. Dem fanns på dagis och det var motiv med Elsa Beskows månader och Mamma Mu. Man blir lite nostalgisk när man hittar dem på nätet såhär och jag blir lite sugen på att klicka hem någon av dem. Jag vill ju gärna föra vidare den nostalgin och glädjen till mina egna barn. Vad som inte är så jättepedagogiskt dock, är att Majas ABC affisch saknar bokstaven W. W som i WHY?? Men om man bortser från det så kan det evetuellt bli ett köp. Skulle vara riktigt fint att rama in och hänga på barnens rum.

söndag 13 september 2009

För höstruskiga dagar


Då var höstens första förkylning på gång. Jag håller tummarna för att det inte ska vara den omtalade svininfluensan som drabbar mig, den här dagen har spenderats snörvlande i mysklädsel med några koppar kaffe och te. Jo, ett par värktabletter har jag fått i mig också.

Dagen till ära gör jag ett kollage med användbara ting nu inför hösten. För vem behöver inte den ursnygga blusen från Indiska? Eller varma och goa uggs från kappahl?Jag måste bara spana in dem lite noggrannare nästa gång jag hamnar där, dessutom har de en sååå tjusig brosch . Just nu har Favoritsaker lite erbjudande på alla muggar och en med äppelbild ligger ju rätt i tiden nu. Jättefin enligt mig. Ur den skulle man gärna dricka lyxigt kusmi-te som finns att inhandla här.

Våra värmeljus här hemma börjar vara slut, så det får ju bli en vända till stora varuhuset nån dag och då ska man väl klämma och känna på den här underbara ljusstaken. Kanske skulle man även förvara några karameller i den. Sist men inte minst, vill jag nämna ett läppglans som jag personligen älskar. Torra och fnasiga läppar är ju inte helt ovanligt såhär års. Den ligger varmt och gott i min byxficka för jämnan. Jag har inte just den här kulören, men denna är helt klart en stark kandidat när nästa ska investeras.

onsdag 9 september 2009

Så fint!




Dagens inlägg måste jag börja med att säga att Jenny är så himla gullig som gör ett inlägg om mina smycken. Ännu gulligare är att hon väntar två småttingar i magen så henne ska man titta in hos om man vill följa slutskedet av graviditeten. Dessutom har hon oförskämt bra smak, så det gillar vi! Tummen upp!


Dagens andra gillar-grej är detta underbara porslin från Sagaform. Det skriker "kom och köp mig!" medans våra proppfulla skåp säger nej. Så om dessa skulle flytta in skulle det helt klart innebära att jag får vräka någon annan kär ägodel ur gömmorna. Och det vill jag ju ej. Jag har ju faktiskt hyffsat nya och tidlösa tallrikar, så dem kommer jag nog att låta gå i arv till mina flickor. ¨

tisdag 8 september 2009

Ganska vanlig tisdag och tankar kring välling


Ikväll blev det idol och ostbågar. Men direkt efter blev det datorn, vi har nog svårt att slita oss både jag och Emil.

Barnen sover så sött nu och då får man passa på att roa sig på nätet. Viola har börjat somna samtidigt som Sigrid nu och hon skulle nog nästan kunna klara sig utan att äta under natten också. Hon äter en hel del vanlig mat nu och med god aptit. På kvällarna får hon gröt precis som Sigrid alltid fått. Vi har valt att fixa måltiderna ungefär likadant som vi gjorde med första barnet eftersom det aldrig blivit nåt krångel kring det. Många undrar när vi ska börja ge välling osv och det är något som vi aldrig kommer att börja med med någon av barnen. Jag vet att det finns delade meningar kring just det men vi har valt att inte införa en måltid som hon måste "lära sig" och sen "vänjas av med" senare. Jag tycker att det finns tillräckligt med andra grejer som behöver slutas med tids nog. Napp och blöja till exempel. Istället för välling får hon gröt, vilket är ett ganska likvärdigt mål näringsriktigt sett. Skillanden är att detta får hon vid matbordet innan läggdags och sen kan hon somna gott utan att vara beroende av att ha flaskan i närheten.


Jag har full förståelse för att alla familjer gör olika och de flesta väljer väl att ge välling till sina barn. Det är ju bekvämt om inte annat. . Vi gör på detta viset och det funkar fint för oss.


måndag 7 september 2009

I år ska minsann glöggpimplas


Då har informationen om årets glögg släppts lös på nätet. Clementin är smaken för detta året och jag ser rktigt fram emot att kunna smaka första slurken av den här. Förra året var jag ju gravid och fick snällt titta på flaskan. Så var det året innan dess också. Och gud, vad det låter sjukt. Men i år! I år ska det supas rejält, höll jag på o säg.. Nä, men en sån flaska ska jag i alla fall ha. Om jag till och med skulle ta och förhandsboka den så att jag inte missar min stora happening.


Nya smycken!




Klicka på bilden om du är nyfiken

Helgen







Nu är det måndag igen och hösten tågar in med full fart. Helgen har varit speciell men lugn. Det specialla var att jag och Emil firade 1 år som förlovade. Inget större firande egentligen men lite god mat och film har det blivit. Jag fick även rosor och lyxiga chokladpraliner.
Igår var vi ute och njöt av det lilla man fick se av solen.
Idag har jag haft besök hela dagen. Vid lunchtid kom mina två vänninnor på kaffe och senare kom Sigrids gudfar och tant Emelie:) alltid lika trevligt. Så jag har hunnit baka lite blåbärmuffins som nu är slut och till middag fick det bli en värmande grönsakssoppa. Viola satte sig upp "på riktigt" på golvet idag och några krypsteg har det blivit också. Så imorn är hon väl igång ordentligt skulle jag gissa på. Men snart är det läggdags för tjejerna och jag ska bänka mig för första programmet av Tinas Cookalong.

fredag 4 september 2009

Fredag och nya smycken



Klickar du på bilden kommer du vidare till smyckesbloggen


Idag har dagen rusat väg i god fart igen. Det började med att hyresvärden här skulle fälla massa träd på baksidan, så nu ser det ut som ett slagfält där ute. Jag var uppe tidigt och lät Emil ta lite sovmorgon. Bara lite. Och sen lagade vi god lunch i form av asiatisk kycklinggryta med ris. Efter maten fick jag migrän och det blev till att sova bort nån timma för att skona mig själv från det värsta. Och det blev ju bra sen som tur var. Jag vaknade upp på såpass gott humör att jag ställde mig och gjorde chokladbollar. Nu är det kväll på gång igen. Tvn står på i bakgrunden och barnen har fått gå och lägga sig. Äntligen har Emil lagat den andra datorn så jag kan använda den. Jag har lagt upp bilder på lite nya smycken på den andra bloggen nu. Gå gärna in och kika.



Imorgon kommer Emils bror på besök och det är skoj för han är inte här så värst ofta. Sen kanske det blir en promenad med barnen i vagnen om vädret tillåter, annars får jag slänga på Sigrid lite regnkläder och gå ut och plaska lite.

torsdag 3 september 2009

Sigridshopping






Idag kom käre kusin på fika på förmiddagen och efter det erbjöd hon mig skjuts in till stan så jag hakade hastigt och lustigt på. Utan smink och med noll koll på "kläder efter väder". Sigrid fick sig lite nya grejer och jag gick tålmodigt runt i ösregnet. Just sådana här dagar borde man faktiskt överväga att traska runt på köpcentrumet istället. Men, dyngsur och nöjd kom jag hem i alla fall. Det blev lite kläder från Lindex, ett par skor från DinSko, ett diadem från H&M och stövlar och leggings från PolarnOPyret. Sigrid var så glad över stövlarna att hon vägrade ta av sig dem, det blev en stund av skrik och gap innan hon fick sova på saken lite. Så nu har vi käkat en perfekt tacomiddag med levande ljus och jag har fått mig en värmande dusch efter regnet. Känns bra!

Önskar er en riktigt härlig torsdag kväll!

onsdag 2 september 2009

Hallinspiration


Snart drar flytten igång och det verkar nästan som att vi ger oss av snabbare än vi egentligen trott. Det är bra! Och som vanligt när det närmar sig boendebyte börjar man fundera på inredning och om hur saker ska se ut. Saken är den att jag egentligen inte varit där i Anderstorp på väldigt länge så det är svårt att föreställa sig hur det verkligen ska bli. Men jag vet att det här blir bra. Det första man ser när man kommer in i huset är såklart hallen. Så den har jag haft lite funderingar över idag. Jag är riktigt sugen på att slå till på en gosig matta i mustigt lila från Rusta. Jag har även tänkt mig nån form av sittplats där man kan klä av och på ytterkläder och då skulle fåtöljen från ikea platsa ganska bra. I förrgår när jag gick en runda på EM såg jag klädhängaren som dessutom var nedsatt i pris, så nu får vi säkert ta en extra titt på den innan vi flyttar. Vi bor ju så nära där nu. Lite myspysbelysning i form av den här lampan skulle vara najs till fåtöljen och dessutom ett superläckert tidningställ att slänga alla tidningar (reklam?!) i. Lite piff med ljuslyktor och en tavla från Isaform så har vi nog fått till en ganska välkomnande entre i huset. Utöver det önskar jag mig ett par riktiga gummistövlar från have2have. Man vill ju göra sig redo för regninga dagar också :)