lördag 31 maj 2008

Smak av sommar

Dagens Cupcakes: choklad(utan ägg?) med whitechocolate-frosting garnerad med en jordgubbe.


Bilder: privata

Bakning pågår

Letade upp ett recept på chokladcupcakes och kravet var att det skulle vara 150g smör i smeten för det var vad jag hade hemma.
Ställde mig alltså och blandade ingredienserna och när jag kom till sockret började det kännas lite konstigt. Slängde i smöret och mjölken. Fortfarande en konstig känsla.

Var tusan ska äggen va då? Ska det inte vara ägg i smeten? What?

Dubbelchecka receptet.

Nä, det ska inte va ägg i. Kan man baka cupcakes utan ägg?

Vi får väl se om 10 min. De står i ugnen nu.

sommarväska

Om jag inte hade varit ständigt bunden till min skötväska(som visserligen är helt perfekt!), så hade jag hemskt gärna haft mig en sån här från marimekko i sommar. Visst är den fin i sitt färgglada tyg?!Bild: www.forr.se

Oj vad tiden rinner iväg

...skulle bara sätta mig vid datorn en liten kortis och nu är klockan närmre tolv. Inte ens duschat ännu. Idag ska jag faktiskt ta och åka ut en sväng. Inta kan man sitta inne och uggla i detta underbara vädret. Kanske skulle man ta och köpa hem lite glass också. Emil jobbar ju, så det är inte så kul för mig att vara ensam här hemma. Jag har ju Sigrid i alla fall. Hon har varit en riktig buse nu på morgonen. Hon har lärt sig hur hon ska ta sig fram om hon ligger på rygg, hon förflyttar sig riktigt snabbt och det går inte att hålla kvar henne under babygymmet. Hon har även visat att hon kan hålla nappen själv och sätta in den i munnen. Min duktiga lilla plutta.

Är riktigt baksugen nu också, så det kanske blir nåt gott sen. Pratade lite om att jag skulle baka de där pizzabullarna till Emil i kväll. Kan ju vara gott att äta lite framför tv:n när han kommer hem. Jag har även lagt en beställning på nya bakgrejer hos kakburken. Men jag vill ha grejerna nu, nu nu!!! Har bland annat beställt lite nya formar..men de ska sparas till dopet.

Ha en skön dag allihopa!

Kramkram

Ljusstakar

Spanade lite inne på Ilvas hemsida igen. De här ljusstakarna i glas är ju faktiskt riktigt fina. Bra pris nu också. De har sänkt dem till 74kr och 89 kr.
Skulle vara fint att ha några sådana stående på tvbänken här hemma. Kanske tre stora och två små...

torsdag 29 maj 2008

Utmaning

Nu har jag lånat lite tidsfördriv av livinglikelinda


¤ När gick du upp idag? 07.00
¤ Diamanter eller pärlor? Diamanter
¤ Senaste filmen du såg på bio? Minns faktiskt inte..
¤ Favorit TV - program? Matlagnings- och inredningsprogram.
¤ Vad åt du till frukost? Flingor med mjölK(rättelse, mjölk med k, så ingen annan tror jag äter flingor med mjöl. Haha)
¤ Vad är ditt andranamn? Johanna
¤ Din favoritmat? Just nu, färskpotatis.
¤ Vilken mat gillar du inte? Blodpudding
¤ Vilken är din favorit - CD för tillfället? Lyssnar inte så mkt på cd. Men Duffy's nya e väl bra
¤ Vilken bil kör du? Åker bussen
¤ Vilken är din favoritmacka? Nåt med räkor brukar vara gott
¤ Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?Falskhet
¤ Vilka är dina favoritkläder? Går gärna i klänning
¤ Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Thailand
¤ Favoritklädmärke? Har nog inget sånt
¤ Var vill du dra dig tillbaka? Till pensionen eller? Ja ett fint hus på landet skulle inte vara fel..
¤ Favorittid på dagen? Förmiddagar då inspirationen är som högst
¤ Var är du född? Värnamo
¤ Vilken är din favoritsport att se på?Ishockey, om man måste säga nåt
¤ Coca Cola eller Pepsi? Cola
¤ Fotboll eller ishockey? Ishockey
¤ Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Morgonmänniska nuförtiden.
¤ Pedikyr eller manikyr? Manikyr
¤ Några spännande nyheter att berätta för oss?
¤ Vad ville du bli när du var liten? Frisör,flygvärdinna eller make-up artist
¤ Bästa barndomsminnet? Många.
¤ Varit i Afrika? nä.
¤ Nånsin rullat in någon i toapapper?
¤ Varit med om en bilolycka? Två under graviditeten
¤ Favoritdag i veckan? Den dagen emil är ledig
¤ Favoritblommor? Många.. lättare att säga vad man inte gillar(begonia).
¤ Favorit - snabbmatsrestaurant Sibylla eller kinamat? Kinamat
¤ Äger du en cykel?vet faktiskt inte...
¤ Vem fick du senaste mailet från? vet inte. har inte kollat.
¤ Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort i? Använder mig inte av kreditkort
¤ Läggdags?runt 23
¤ Senaste personen du delade en middag med? Emil
¤ Vad sysslar du med just nu? Slösar min tid på den här listan...Lyssnar på underlig dance-musik
¤ Favoritfärg? rosa,vit,grön
¤ Hur många tatueringar? En. På benet. En till ska jag göra nån gång i framtiden.


Alla som känner sig utmanade kan anta utmaningen.

Tävling igen

Ja inte får man nog av tävlingar här inte. Mamamekko har också en tävling om skålen. Fast i rött! Kika in på hennes blogg också, vettja!
Ja, och jag behöver ju såklart TVÅ skålar att fylla upp med godis. Bäst att tävla om båda...

Tävling

Nu är det tävling hos Sandra på Vitdesign!
Kika in där för att se hur man vinner den här gröna varianten av den söta godisskålen!
Klart man är med och tävlar! Man kan ju inte få nog av skålar att lägga godis i! (för tyvärr konsumerar jag ju allt för stora mängder snask)

Den nya kannan

Tänkte att det var dags att visa den nya kannan jag köpte. 20 kr fattigare blev jag och himlans bra att ha citronvatten i är den!




Just nu håller jag på och städar i köket. Tänkte bara att jag skulle pausa lite med ett inlägg här. Annars har dagen varit lugn. Har varit på öppna förskolan med Sigrid. Idag lagade vi morotspannkakor och pizzabullar. Gott som tusan och recept har jag med mig hem såklart! Tyvärr har inte ugns-snubben varit här idag heller. Besvikelse. Jag som är så baksugen nu.

onsdag 28 maj 2008

Tidningsförvaring


Det kom ingen "handyman" och fixade spisen. Så nu har jag kommit så långt som till funderandet på om jag skulle ta och städa lite i expedithyllan. Det känns som att det är dags att borsta av dammet igen. Hittade dessa fina tidsskriftsamlare hos finska Asko. Sådana skulle ju vara snyggt att förvara tidningarna i. Skulle passa fint i hyllan hos oss.

Surfar mig bort...

Bild: unikblommor.se


Nu har jag verkligen hamnat på villovägar i cyberspace. Har spanat efter grejer till doptårtan och har helt plötsligt hamnat på bröllopssidor...och jag surfar bara vidare. Drömmer mig bort en smula. Lugna(80-tals) favoriter ljuder på radion. Ja, det är lika patetiskt som det låter.

Detta är vad jag har sysslat med i väntan på att en vitvaru-snubbe ska komma och kolla på våran ugn. Det blev ju totalkatastrof här igår när vi satte på den. Blev farlig rök i hela lägenheten vilket resulterade i att jag gömde mig med Sigrid inne på hennes rum för att sedan rusa ut med vagnen. Fick bli mat ute istället. Som i sin tur slutade med att jag hamnade på Eko shoppandes massa "nödvändiga" grejer. Typ nya gardiner och doftljus.

Fast nu är ju klockan mer än fyra. Den där vitvaru-snubben har nog gått av sitt pass för idag. Kommer nog knappast hit nu. Blir alltså inte nån mat i ugnen idag heller.

Lurvkudde


Hittade en sån där fin, lurvig kudde på ILVAs hemsida. Alldeles för dyr för mig tyvärr. 639kr. Suck.

måndag 26 maj 2008

Visst ja...

... det var ju morsdag igår! Hela dagen gick jag runt och slöade här hemma. Ställde mig och gjorde en sallad i god tid innan Emil kom från jobbet. Ville ju gärna ha maten färdig när han kom.
Men sen ringde han när han precis hade slutat och sa : Idag behöver du inte laga mat, det fixar jag!!

Jaha, salladen då? Och kycklingen som jag tinat? Ja, det blev ju till att släppa allt man hade i händerna och låta det vila tills Emil kom hem. När han stod här utanför dörren ringde han och sa att jag skulle gå och gömma mig med Sigrid inne i sovrummet. Sagt och gjort, och när jag väl kom ut ifrån sovrummet igen hade min underbaraste Emil fixat mys. Tänt ljus, köpt tidning, en ny matta till köket, gott godis och en drake(gosedjur). Gissa om jag blev glad!
Så fixade han middag av kycklingen som låg tinad och maten blev suverän. Efter maten njöt vi en stund på balkongen med alko-fri cider i mina finaste vinglas.

Idag har vi bara fortsatt lata oss. Sigrid har blivit en riktigt pratglad liten tjej. Idag har hon upptäckt att hon kan skrika i högre toner.

Japp, det är fantastiskt att vara mamma. Speciellt tillsammans med Emil. Utan honom hade jag ju faktiskt aldrig haft världens finaste barn... och inte heller en ny matta på köksgolvet!

Finaste tvättmaskinen


Vem skulle inte älska att tvätta kläder i den här rosa underbaringen med inbyggt handfat? Smeg heter tillverkaren och detta är en av deras superfräscha och färgglada produkter. Den här pjäsen kostar runt 16.000 kr.

Insnöad på kuddar:

Den här kudden från Ellos är fin. Tyvärr finns den inte inne i vitt längre. Hade gärna haft en i rosa och en i vitt. 129 kr kostar den.

Kuddar

Nu är det tre veckor sedan vi beställde soffan. Alltså är det antagligen tre långa veckor kvar innan den levereras. Så under tiden passar jag på att spana in kuddar som skulle kunna pryda den. Här är några fina från Mimou:


söndag 25 maj 2008

Favoriter från Isa

Hennes tavlor är helt underbara. Man skulle ju mer än gärna hänga fler av dem här hemma. Härligt att man kan välja färger och text/namn själv. Mirka gillar!!




Fler mästerverk kan du hitta hos isa



3 månader och morsdag

I fredags åkte jag ner till Gislaved tillsammans med mina föräldrar. Fik ett litet ryck och insåg att jag annars skulle få sitta ensam hemma medan Emil jobbade. På kvällen blev det grillat och sällskap av Heli och Anna. Igår på förmiddagen promenerade jag och mamma till Secondhand-butiken och mötte upp Heli och Anna där. Jag hittade mig en kanna i plast som var riktigt fin. Bild kommer. Sedan gick vi vidare upp till centrum. Var inne på presentverkstan som hade flyttat till nya lokaler. Det är verkligen en helt underbar butik i Gislaveds centrum, helt klart värt en omväg för ett besök. De hade fått in en hel del fina grejer nu och de har ju även ett ganska stort cult-sortiment. Jag fingrade på ett par nya manchetter till change-ljusstaken men insåg ganska snabbt att det inte var lönt att ställa sig i den långa kön. Rundan på stan slutade med att jag inhandlade en mascara och fikade på Coffea. Sigrid passade på att kräkas i mitt hår och skrika lite där inne.

Igår var det även 3 månaders-dag för min lilla plutta så bilder ska det naturligtvis bli:
Spana in frillan på bilden här ovan!


Kvällen spenderades sedan hemma i Huskvarna, tittandes på ESC, vilket blev en stor besvikelse. Rysslands(vinnarens) bidrag var uruselt enligt mig och det var rätt förvånande att Charlotte fick så få poäng. Den där tävligen blir inte bättre för åren som går. Mycket handlar bara om att rösta på sina grannländer. Även vi här i norden gör ju det. Inget verkar längre handla om att bästa låten ska vinna.

Idag är det iallafall morsdag. Emil har stuckit till jobbet med lämnade ändå en söt liten lapp på bordet innan han gick. En liten uppmaning om att jag inte skulle glömma bort att äta. Känner att jag just nu tar mig rätten att vara riktigt lat, så mat har jag inte lagat. Sigrid ligger fortfarande i pyjamas och det får hon nog fortsätta med idag. Känns som att det är ok att fuska lite en dag som denna. Men en tidning ska jag i alla fall gå och unna mig. Ska planera ihop vilken mat jag ska laga när Emil kommer hem. Kanske har de fått in färskpotatis här i våran närbutik...

fredag 23 maj 2008

Snart är det dags för lilla pluttans dop och i mitt huvud snurrar just nu bordsdekorationer. Som gammal florist borde man väl kunna knåpa ihop nånting, även om det var evigheter sedan man gjorde sånt. En del saker ligger fortfarande kvar i benmärgen medan andra saker saker är glömda för gott (typ ap-fula rosetter man gjorde i skolan jämt o ständigt, minns du det k-son?).

Här i stan finns en butik som heter Unik. På deras hemsida finns en hel del inspirations-bilder på dukningar och annat. De som går i giftastankar kan ju kika in på den sidan för de har verkligen knåpat ihop jättefina brudbuketter.


Bilder: lånade från Unik


Jag tycker att det kan vara superläckert att göra nånting med grönsaker eller frukter på borden. Som dessa med pepparfrukter. Nu är inte färgerna på dessa dukningar riktigt vad jag ska inrikta mig på. Jag ska nämligen försöka få allt i vitt, grönt och rosa (Det märks väl att jag gillar de färgerna ganska mycket just nu). Jag har målat upp nån bild med gröna äpplen och heaven-rosor i huvudet. Kanske kan det bli nåt av de tankarna, måste spåna lite mera.

Linde&Sandström

Anne Linde, som formgivit dessa hyllor har haft både design och funktion i tankarna när hon skapat dem. Dessa rysligt läckra förvaringshyllor skulle man ju bara älska att ha hemma!
Man kan nog hitta användning för en sådan i vilket rum som helst.



Bilden har jag hittat på deras hemsida: www.lindelinde.dk Kika in där för att inspireras!

torsdag 22 maj 2008

Myskväll..


Om en timma drar andra semifinalen av ESC igång. Givetvis är det bänkat med en nybakad New York Blueberry Cheesecake och annat gott! Idag håller vi på Sverige såklart! Ha en trevlig kväll!

Kram

Lyx VS Budget

Hett ska det vara och hett har det blivit med dessa Steltonkannor!

Men man kan faktiskt komma undan några hundralappar billigare om man kan tänka sig att köpa en snarlik termoskanna från Claes Ohlson. Och det är ju inte helt fel med en sån fin kanna nu när sommaren är här och kaffet ska hållas varmt på utflykten. Jag kan absolut tänka mig snålvarianten. Jag utflyktar ju ändå inte ofta.


Första kannan från Claes Ohlson 129kr och andra kannan en riktig Stelton från Frapp.se 529kr


måndag 19 maj 2008

en tanke..

Just nu har vi en öppen tv-bänk utan luckor. Men som småningom växer Sigrid och med tiden kommer även nyfikenheten. Då kanske man skulle ha en tv-bänk med luckor så att hon inte kommer åt alla prylar som just nu står i lagom höjd för ett barns små fingrar.

Då kom jag på att man faktiskt skulle kunna bygga ihop sin egen som man vill ha den av fläktskåpen FAKTUM på ikea. Med eller utan ben skulle man kunna sätta ihop dem. Utan ben skulle de naturligtvis bli vägghängda och det skulle nog bli både snyggt och praktiskt. Egentligen skulle man kunna ha något av FAKTUM överskåp också.

Yes, så kan jag tänka mig att göra faktiskt. Då blir det ju inte jättedyrt heller.

Jag provade idén i Ikeas home planner, som verkligen är värt att ladda ner om man vill pyssla och planera lite. Man kan ju lägga upp sina rum skalenligt där.

Nu är det dags att sova på saken.

Alla prylar och skåp kommer från ikea och den lilla söta tvn som inte alls är rätt i storlek i förhållande till skåpen finns att köpa på elgiganten.

måndag


Ny vecka och nya upptåg.
Idag har jag och lilla plutten varit i Norrahammar och hälsat på Alex. Hon bor i ett sött litet hus och de har gjort en superfin köksrenovering som jag egentligen borde fotat och visat upp. I hela sex timmar satt vi i köket och fikade. Hela besöket slutade med att kaffefiltrena tog slut och jag beslutade mig för att ta bussen hem igen. Men trevligt har det varit minsann.
Jag antar att Emil dyker upp här hemma snart. Kvällen kommer att fortsätta framför tv:n och imorn är det tänkt att jag ska fixa de sista inbjudningskorten till dopet. Efter det kommer bild på korten som jag pysslat ihop!

fredag 16 maj 2008

Sänghimmel

Bläddrade runt lite på ellos hittade denna helt underbara sänghimmel


En sån skulle jag gärna ha i Sigrids rum över spjälsängen. Kostar bara 99 kr dessutom!
Nu verkar det dock som att vi snart sa flytta över spjälsängen till vårat sovrum då hon inte längre ska sova i vaggan där inne. Sen är våra tak här hemma inte så lätta att hänga saker i. Hårt som tusan att borra i.

Men annars så skulle den bli min direkt. Och dessutom har ellos 30% rabatt på hela betställningen nu fram till den 20:e maj. Missa inte det!

Ja, det blev visst en liten bloggpaus

...men nu är jag tillbaka (för någons lättnad och för någon annans fasa)!

Det är ytterligare en en strålande och vacker dag som inte är värd att missa. Ändå sitter jag inne och har inte hunnit göra nånting.

Under tisdagen och onsdagen njöt jag av mina vänners sällskap. Det var faktiskt väldigt skönt att ta en liten "paus" och bara vara. Kanske lite annorlunda känsla att inte hela tiden ha ett barn med sig. När jag traskade iväg till bussen i tisdags insåg jag halvvägs att jag kunde genat över gräset istället för att gå ut på vägen. Inte hade jag nån vagn med mig.
På bussen när jag skulle stiga av tryckte jag på "handikapp-knappen". Både onödigt och pinsamt för inte hade jag nån vagn med mig då heller.

Väl hemma lagade vi en god middag med färskpotatis och kvällen slutade sedan med vin, fnitter och sällskapsspel. Precis som man vill ha det.

Onsdagen rann iväg i rasande fart. Jag och Elin färgade håret på varandra medan Heli snällt väntade med några tidningar som sällskap. Efter färgandet bar det av till a6 och jag shoppade en liten solhatt till Sigrid.

Ja och igår var det öppna-förskolan under hela förmiddagen och efter det fick jag besök av söta Alex. Alltid trevligt att fika lite med henne.

Och nu är det redan fredag. Sigrid har under veckan lärt sig att rulla över från rygg till mage också. Det innebär alltså att man inte ska släppa tösabiten med blicken om hon ligger på golvet heller. Risken finns ju att hon slår näsan i parketten. Hon har även börjat greppa med händerna. Hon lyckades i tisdags byta skallaran från den ena handen till den andra.

Senare idag kommer mina föräldrar hit. Pappa ska titta på hockey och vi andra får väl titta på pappa när han tittar på hockey. Trevligt!

tisdag 13 maj 2008

kunde inte sova..

.. så nu har jag suttit uppe sedan klockan 6. Det är väl lika bra att skriva ett inlägg här när man ändå är uppe med tuppen och inte har börjat fixa för dagen ännu. Sigrid ligger och sover så gott och Emil var så trött så han märkte inte alls att jag gick upp.

Igår bestämdes datumet för dopet. Så jag åkte och köpte grejer till inbjudningarna. Det blir lite jobb med dem nu framöver. Får ta och lägga upp bild sen när de är skickade. Men idag och imorn ska jag passa på och njuta av mina kära vänners sällskap. Både Elin och Heli kommer hit över en natt och jag gissar på att det blir rätt sent ikväll. Därav inget mer bloggande idag och kanske inte imorgon heller.

Sen ville jag bara visa dessa helt underbara muffinsaskar, en sån vill jag verkligen ha! Gärna en i varje färg!

söndag 11 maj 2008

halloncupcakes med white chocolate frosting


Idag har jag bakat litegrann. Gjorde minicupcakes efter ett av Leilas recept. Självklart kan man göra cupecakes i vanlig storlek, men idag tyckte jag att minisar passade bra. Det är inte så mäktiga, de små munsbitarna.

Receptet är anpassat för 12 stora cupcakes:

3 ekologiska ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner det i smeten
5. Blanda i saft och citronskal
6. Rör försiktigt i hallonen i smeten. Jag smulade sönder mina litegrann.
7. Placera ut formarna och fyll dem 2/3 med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter(ca.10min för mini). Låt svalna.



White chocolate frosting:
200g vit choklad
200g philadelphiaost

1. dela chokladen i bitar och smält den i vattenbad över kokande vatten. Låt svalna något.
2. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten

Jag använde bara hälften av frostingreceptet idag och dekorerade bara några cupcakes. Resten slängde jag in i frysen för ett semare fika tillfälle. Jag valde även att droppa i lite röd färg.






Efterlysning:

Nu har jag letat ett bra tag. Jag vill verkligen ha 4-6st vita pinnstolar. Typ bilden nedan. De får gärna vara gamla och slitna bara de funkar att sitta på.


Visst är denna stolen på bilden fin, lilla Åland heter den och det är Carl Malmstens design. Något för dyr för oss, men det finns ju liknande begagnat. Ikea sålde pinnstolar på 60-talet som var riktigt fina också. Så snälla du som läser, om du springer på liknande stolar nånstans (loppis, blocket eller hemma hos en släkting som vill bli av med dem) ring mig, eller skicka iväg ett mail på adressen som finns i högra hörnet på sidan! Jag vet att det finns en del stolar ute på blocket nu, men ingen av dem finns inom rimligt avstånd, typ Jönköpings län.

För regniga dagar


Nu finns det ytterligare ett par jättesöta stövlar på Rusta. De förra stövlarna jag skrev ett inlägg om var lite ljusare. Men även dessa är så fina att man bara vill ha! Kostar 149kr och kanske skulle det passa bra som morsdagpresent?


(På tal om morsdag: Idag är det morsdag i Finland. Så Grattis till mig själv för första gången på morsdag)

Godmorgon alla solstrålar!

Ytterligare en dag med riktig sommarvärme. Kanske den sista på ett tag så det gäller att passa på att vara ute. Tänkte att jag skule ta en promenad till affären med Sigrid och köpa tidningen.
Just nu står tv:n på med nyhetsmorgon. Amanda Jenssen gästar och jag måste nog säga att hon låter riktigt ap-tråkig att lyssna på när hon intervjuas. Hon verkar sömnig, programledaren är nära en gäspning och jag däckar nog vilken sekund som helst om jag inte snart stänger av.

Jag kan i alla fall meddela att jag lyckades få upp den där vinflaskan till slut och den första klunken smakade himmelskt. Samtidigt som jag smuttade på vinet kokade jag lite mandelpotatis och slängde in lite lax i ugnen. Detta serverade jag sedan med smält smör och lök (så som min mamma alltid gjort) och en god sallad till. Riktiga sommarsmaker blev det! Efter maten satt jag och njöt på balkongen en stund och sedan spelade jag och Emil TP innan det blev läggdags. Han gav upp och jag ledde såklart i hästlängder.

lördag 10 maj 2008

ÅH!

Här ska man ha vinpremiär efter lång betänketid (är jag en dålig morsa om jag korkar upp osv.).
Men jag lyckas inte öppna flaskan. Skruvar för kung och fosterland. Inget händer. Gissa om jag är besviken.


Har jag blivit helt knäpp efter ett års alkohol-uppehåll?



(Trevlig helg på er i alla fall och SKÅL, om jag lyckas få upp den där)







fredag 9 maj 2008

Plats för datorn

I samma veva som graviditetstestet visade + för drygt ett år sedan beslutades det att datarummet skulle förvandlas till ett rum för den lilla kommande knatten.
Ja, och det blev ju ganska fint i jämförelse med innan. Datarummet var ju egentligen ett annat namn för släng-in-vilket-skräp-som-helst-rum. Den stationära datorn gick till välgörenhet(min pappa) och laptopen behöll vi. I knät, i köket, i sovrummet och som nu, i vardagsrummet.
Detta är ju inte århundradets bästa lösning och det har även fått mig att fundera på att flytta nånstans där datorn kan få en egen plats. Jag vill slippa alla sladdar, lösa tangentbord och annat plock. Det ska väl inte vara nödvändigt att skaffa nytt boende för att den lilla otympliga datorn ska få en fast plats?




Till älskade EMIL, På din arbetsplats finns en sån här:

Jag fingrade lite på den förra veckan och den känns faktiskt som ett vettigt alternativ.

Och för alla andra som är nyfikna på en lika liten och smart förvaring för små datorer: kolla på IKEA den kostar ju bara 495kr och finns även i rött!

änglalik


Visst är den söt den här espressomuggen med vingar av gummi. Synd bara att man själv inte är nån espressodrickare. Hade jag varit det hade jag köpt ett gäng direkt!

Finnes på Bluebox för 85kr!

Tapet

Nu har man i evigheter tjatat om nya tapeter till sovrummet. Vi har väl helt enkelt bara inte tagit tag i saken och pratat med hyresvärden. Igår gick vi äntligen upp till kontoret och bad om nya tapeter. Självklart gick det bra och två tapetpärmar fick vi med oss hem. Hade ett vagt minne från förra årets tapetsering, då tapeterna i de här pärmarna inte var nåt att hänga i granen. Ändå var jag hoppfull om att de kanske skulle ha fått in nya snygga tapeter i år. Men icke! De hade nog snarare blivit värre. Vi har i alla fall lyckats bestämma oss för att ha den här gråa som fondvägg med resten i vitt.

onsdag 7 maj 2008

Som alla vet så...

... är det varken lönt eller tillåtet att göra vad som helst i en hyresrätt. Nu råkar vi ju bo i en sådan och naturligtvis finns det vissa saker som jag retar mig på. Till exempel att fönsterkarmarna är målande i mörkt brunt. Skulle gärna ge hyresvärden förslaget att måla alla fönster i vitt, men knappast skulle mina önskemål gå igenom, då de skulle vara tvungna att måla ganska många tusen fönster i vårat bostadsområde.
Sen finns den där ihåligheten mellan två skåp i köket. Varför i tusan är det så? Hos oss innebär det att massa onödiga prylar där. Sånt som man inte vill visa världen och ändå så syns det. För ett tag sen köpte jag detta tyget:
..från ikea. Tanken är väl att jag någon gång ska få tummen ur och sy en sak som ska hänga för den där ihåligheten. Jag har bara kommit så långt i planeringen att jag börjat fundera på om tyget ska hänga rakt och slätt, eller ska det vara veckat? Och om det nu ska vara veckat, så vill jag inte ha sånt där fult rynk på tyget. Alltså skulle jag behöva fixa med öljetter. Eller?

Ja, nåt sånt ska jag i alla fall ordna upp snart. Nu ska jag ta och äta något och sen ska jag springa ner till loppisen och kika lite. Vädret är ju helt underbart!

Sigrid tar en svängom

Idag, för typ tio minuter sedan, vände hon på sig den lilla plutten. Från mage till rygg. Fast hon är på god väg att vända sig från rygg till mage också..

Och vilken tur att jag var framme med kameran i samma stund:

Själva vändningen blev jag så förvånad över så jag missade att knäppa av bilder just då..

tisdag 6 maj 2008

Jag förälskade mig en smula..

.. i klänningen här.

Så jag köpte den igår och bar den idag. Jo den känns nog rätt bra på också, först var jag tveksam, men den funkar. Man känner sig som en liten kaka i den :)

Klänningen finns på Lindex för 199kr

Ny soffa!


Idag åkte vi iväg och kollade på soffa. Och ja, vi bestämde oss ganska snabbt. Vi valde mellan Siracusa och Bryssel XL. Och Siracusa fick det bli! Även om Bryssel XL var snygg och praktisk med vändbara kuddar osv. så var Siracusa den som föll oss i smaken mest.

Så den här gråa färgen blev det också. Jag är skitnöjd faktiskt. Innan midsommar ska den vara levererad. Nu är det bara till att försöka bli av med de gamla sofforna.

söndag 4 maj 2008

Söndag

Idag har jag bara tagit det lugnt. Större delen av dagen har jag spenderat vid datorn i sovrummet och Sigrid har legat och sovit i vaggan. Emil kom hem lite tidigare från jobbet och jag har precis slängt in en gratäng i ugnen. Riktigt skönt att inte göra nånting.



Mamma och pappa kommer förbi sen. De har varit ute med husbilen hela helgen och hon har visst köpt lite grejer till mig under resan:) Bland annat en ny muminmugg till samlingen.




Härifrån bloggar jag idag!

Hoppas ni haft en riktigt skön helg!

lördag 3 maj 2008

Härligt väder

Idag verkar det vara helt underbart väder ute. Ska ta och ge mig iväg med Sigrid till Ikea och hälsa på den stackars arbetande pappan:)

Tänkte bara visa barnvagnsleksaken som jag äntligen hittat! Jag som letat efter någon fin så länge, så hittar jag denna billiga för bara 39 kr! Ett av alla Ullaredsfynd från förra lördagen.