fredag 30 november 2007

Som en ballong jag bär runt på...

v.30

Shit, vad tiden går! Nu är man redan i v.30 och det är 10 veckor kvar. Man får nästan lite ångest av att tänka på det. Snart är det jul och hela december kommer att rusa förbi, som den alltid gör. Magens sf-mått var 29 den här veckan och hjärtslagen låg på 145. Mitt blodvärde var mindre bra, vilket betyder att jag får käka lite mer järn-tabletter än vad jag egentligen vill.
Har suttit och spånat på lite namn nu på morgonen igen. Fast jag håller nog mig fast vid de namnen som jag tyckt varit bra från början.
Bebis sparkar nog egentligen inte så mycket längre. Vrider sig mest. När jag sover brukar jag ha handen på magen och ibland vaknar man av att 'han' buktar ut. Verkar som att han börjar tycka att det är trångt där inne, så som han trycker ibland. Sen vill han ju gärna göra detta när man är ute och handlar och då blir det gärna lite smärtsamma buktningar.
Snart orkar man knappt gå någonstans längre. Jag som älskar Ullared skulle nog inte ens fundera på att åka dit nu innan ungen är ute. Jobbigt nog att gå till busshållplatsen.

Snart ska jag ta och klä på mig. För imorn är det 1:a december och jag ska knåpa ihop en julkalender till Emil. Så jag ska bege mig iväg till affären helt ensam och handla lite saker till hans kalender som ska hänga på väggen här i köket. Får väl lägga in en bild av resultatet sen.

torsdag 29 november 2007

Glukosbelastning

I tisdags var jag på glukosbelastning. Släpade med min Emil tidigt på morgonen för att han skulle hålla mig i handen när jag blev stucken i fingret igen. Sen fick jag dricka glukoslösning (smakade faktiskt inte SÅ illa med citron i). Sen skulle man sitta ner i två timmar utan att sova eller äta. Och självklart blev jag skittrött av att sitta där. Illamående och yr. Fast det e kanske inte så konstigt när man hade varit fastande i 13 timmar.
Sen fick jag ett nytt smärtsamt stick i fingret. Kan ju iaf säga att glukosbelastningen inte är så farligt att göra som folk säger. Och inte hade jag nån diabetes heller.

Idag är det torsdag. Har kollat på mumin och ätit lite frallor till frukost. Skulle egentligen varit i skolan nu och gjort en muntlig redovisning med min studiegrupp. Tyvärr går inte allt som man tänkt sig jämt. Hoppas i alla fall att de som står där o redovisar men MIN powerpoint presentation känner sig stolta över att använda något som JAG suttit och gjort i timmar. Jag är kanske inte lika snabb och duktig som andra men jag kan med säga att jag gjort mitt bästa. Sen om det finns personer som tycker att det inte räcker till.. fine.. då behöver jag aldrig prata med dem mer. Kan även säga att de antagligen läser till fel yrke på Högskolan... för det krävs ju att man har kompetensen att arbeta med människor i det yrket. Den förmågan saknas ju speciellt hos en person i våran studiegrupp.

Tack och hej

onsdag 21 november 2007

Onsdag

Har inte blivit så mycket uppdaterat här efter helgen. Har i alla fall varit iväg på kryssning till Helsingfors mellan lördag-måndag. Resan började ju lite sämre med att vi krockade i Stockholm och jag och Emil fick åka till södersjukhusets förlossning och kontrollera att allt stod rätt till med mig och magen. Det gjorde det som tur var och vi kom iväg med båten i sista sekund.
Sen åt vi massor av mat och promenerade i Helsningfors.

Nu är jag hemma hela veckan och det känns rätt skönt. Börjar bli extremt trött i kroppen och Orvar bara sparkar sönder mig snart, men det e tur han gör sig påmind, vår lilla bebis. Dessutom kan jag verkligen inte sova länge. Nu har jag så ont i ryggen att jag inte vet var jag ska ta vägen. Och ischias är verkligen inte att leka med... ush....
Talade även med arbetsterapin nyss och de skulle ordna så jag fick min vänstra skena till handen idag eller imorgon.

torsdag 15 november 2007

I Gislaved

Nu har jag varit i Gislaved i några dagar. Veckan har trots allt gått ganska fort. Har varit här nere för att göra lite skolarbete med studiegruppen.

I tisdags var jag i Ullared med mina föräldrar. Det blev en hel del handlande och det vart skönt att komma dit en dag utan att behöva stå i kö varken ut eller in.

Idag var jag ute och kikade i lite affärer med mamma. Köpte nya fina kakburkar till mina kakor som ska bakas till jul och ett par snygga stövlar att ha i det kalla vintervädret.

Och nu har jag ätit lite god mat och ska snart åka iväg till lilla Elin. Ska iväg och kolla på bandy med henne ikväll. Trevligt trevligt!

Imorn ska jag ta en sista träff med gruppen innan helgen och sen bär det av hem till Huskvarna igen. Lite hemlängtan har jag ju såklart...
Och i helgen blir det en kort resa till finland.

Hej så länge

söndag 11 november 2007

Fina skötväskor...

Självklart hittar man en helt underbar skötväska såhär på morgonkvisten....



Kostar 1.249kr hos www.babyshop.se

lördag 10 november 2007

Lördag..

Idag har jag varit ute på stan och kikat lite med Emil. Kände att jag verkligen behövde promenera lite för smärtorna i ryggen.
Så några små nya inköp blev det naturligtvis. Emil fick en tröja och belgisk choklad som han kan göra varmchoklad på. Fick bli en tidig blivande-fars-dag-present.
Sen hittade jag ett rött fat för mina doftande blockljus och en ljus-grej till vanliga ljus som jag ska klä in med nåt fint till julen.

Väl hemma fixade jag lite god mat. Det fick bli hasselbackspotatis, broccoli och fläskfile med rödvinssås. Så nu är man mätt och helt slutkörd. Ska ta o ligga framför tvn resten av kvällen..

fredag 9 november 2007

Julklappstips

www.personligalmanacka.se

Här är en bra sida där man kan fixa sin egen almanacka för 2008. Egna färger och eget innehåll! Perfekt som julklapp... tex. till mig, som är en upptagen och tankspridd kvinna som behöver skriva upp allt som ska göras *hint hint*

Filtade tomtar

Provade på filtning och resultatet blev ett par tomtar...Kan ju bli fint att hänga upp några i fönstret eller granen...

Nytt pyssel..

Igår kväll satt jag och pysslade lite med små träaskar. Målade lite och gjorde även en tårtbit i lera som jag limmade fast. Perfekt för småsaker, tex. smycken..

torsdag 8 november 2007

Godmorgon!

Idag vaknade jag tidigt och slog på tvn lagom till nästa avsnitt av mumintrollen. Fixade sedan lite frukost och nu har jag duschat. Vädret är perfekt för en ledig dag som denna. Skönt att få vila lite efter tre intensiva dagar i skolan.
Tror nästan att jag vill ge mig ut nånstans sen. Kanske åka ner till centrum och beundra Cult Designs fina julsaker.....
*vill ha*

tisdag 6 november 2007

Höggravid?

Är man det snart då eller? Läste nånstans om att man var det i v.28.. Och det betyder ju att det är nästa vecka för min del. Shit, tiden går verkligen snabbare än jag trodde...
och jag som hade tänkt hinna göra tusen saker innan julen och innan bebis kommer ut..

Dags att fixa det sista snart då..

måndag 5 november 2007

julen..

Nu blev det lite tjuvstart på julen...

Såhär smarriga pepparkakor bakade jag och Emil för en stund sedan.. Nu fattas bara julmust och stämningsfull musik.

torsdag 1 november 2007

Sallad till frukost

Det fanns inte särskilt mycket frukost-liknande mat i kylskåpet nu när jag gick upp. Emil tog den sista mjölken och fixade gröt till sig själv.
Så jag åt upp salladen från igår. Och nu börjar jag undra om jag mår lite dåligt i kroppen igen. Kanske ska lägga mig framför tvn en stund till.
Vi har ju äntligen fått en tv till sovrummet. Eller fått låna... Så idag började dagen med ett avsnitt av Mumin. Helt perfekt.

Ska snart ta o ringa upp till Ryhov o boka nytt ultraljud. En sak som är säker är i alla fall att bebis lever som en disco-kung där inne. Nu kan man riktigt tydligt se hans mooves utanpå magen. Ser ut som vågrörelser blandat med ryck. Och ont kan det göra oxå. Tappar lätt aptiten om han håller på när jag ska äta.
Och barnmorskan ringde och talade om att jag absolut inte fick gå på vattengympa. Infektionsrisk o grejer. Lite synd men jag sparar ju en slant på att slippa köpa bikini och sådär.

Ja, och sen har ju Emil fått sin filmkamera nu. Han lyser som en sol när han går runt och filmar allt. ALLT! Diskbänken, diskbänken polerad, kaklet i köket, hur jag gör när jag skär upp en gurka, reporna i parketten o.s.v.
Kul att han är så glad, själv lider man när man hamnar i fokus.