fredag 26 oktober 2007

Går in i vecka 25

Idag är det dags att gå in i graviditetsvecka 25!! Tiden bara rinner iväg och nu är det bara tre månader kvar tills bebis tittar ut.

Jag och Emil har börjar fixa i barnkammaren. Sängen är monterad och provbäddad. Igår var vi på ikea och köpte en gräsgrön matta, bokhylla, hyllplan och lite annat småplock. Det börjar nästan se ut som att det ska bo en liten person i det där rummet. Nu är det gardiner och belysning som fattas. Även lite tavlor ska hängas upp. Känns jättemysigt att greja och förbereda för den stora ankomsten.

Härom dagen sa Emil att han tyckte att Ville faktiskt var ett ganska bra namn på bebis. Om det nu blir en kille. Vi ska ju inte gå och vara helt 100 på det. Men Ville är i alla fall ett av namnen som ligger på min topplista.

Nu är det snart dags att ta en dusch och knalla iväg till barnmorskan som säkert kommer ta farliga prover så jag börjar gråta. Magen ska mätas och hjärtljuden ska lyssnas av.

Ibland är det här med bebis så overkligt, men nu på morgonen kände jag att det verkligen är sant, när jag låg ensam kvar i sängen och klappade på magen. Bebisens små sparkar kan vara så tröstande och uppiggande. Lyckas alltid få mig på bättre humör.

söndag 21 oktober 2007

Kalas

Nu börjar man bli riktigt trött efter en intensiv helg med övernattande föräldrar och födelsedagskalas för Emil.

Igår kom mamma och pappa hit till Huskvarna vid 11-tiden och ville åka och shoppa lite. Självklart till A6, som är rena mardrömmen att åka till under lördagar. Hittade i alla fall en ny randig tröja och en mysig morgonrock till mig själv.
På kvällen gjorde mamma tårta och jag gjorde i ordning en exotisk planka som vi mumsade i oss framför TVn. Sen spelade vi även bondespelet till sent på natten.

Idag gick vi upp rätt tidigt. Städade lite och jag bakade mintchoklad-cupcakes. Sen kom Emils släktingar på kalas.
Det var mycket trevligt och kvällen slutade med att herrarna satt och gapade framför formel 1 och damerna stod och trängdes vid diskbänken i köket.

Och nu har vi äntligen fått låna svärmors bil, så att vi kan åka och ordna lite grejer under veckan.

Nu ska jag ta o göra Emil sällskap.

torsdag 18 oktober 2007

Dumma frågor?

Japp, nu kom jag ut ur duschen och har ännu en gång funderat på vad man fått för bemötande av andra när man berättat att man är gravid och väntar barn. Det som stör mig mest är nog alla onödiga och dumma frågor som jag egentligen inte skulle behöva svara på. Jag är gravid och KÄNSLIG och många gånger har jag tårögd tänkt tillbaka på varför folk undrar så konstiga saker. Så nu skriver jag helt enkelt ner en del av frågorna med svar:

Tänker du behålla barnet?? Vad tror du själv? Jag står här med magen i vädret och berättar lyckligt om min graviditet.

Är du tillsammans med pappan? Ja

Var det planerat? Vad är det för fråga?Lägger man sig i någon annans liv när det gäller att skaffa barn?Och nej, det är inget misstag. Tänk om jag hade varit en av dem som verkligen kämpar för att bli gravid då? Som fått flera missfall och äntligen kan berätta att man är gravid. Är då en sådan fråga rätt att ställa och varför spelar det någon roll för personen som frågar om det är planerat eller inte? I vilket fall som helst ska jag ju behålla barnet och älska det mer än något.

Hur länge har du och pappan varit tillsammans? Spelar det någon roll?Vi ska fortfarande behålla barnet även om vi bara hade känt varandra i två veckor.

Värst av alla: Varför övervägde du inte att göra abort? Hur fan kan man ställa en sån fråga till någon som man knappt känner? Den här frågan tänker jag på nästan varje dag. Det är väldigt sårande att höra nåt så idiotiskt. Och jag tänker inte ens svara på frågan om varför.

Och en som nästan alla undrar: Hur blir det med pengar då? Vi skaffar inte barn för att vi är fattiga eller rika. Vi ska få det här barnet för att vi älskar det och inte för att vi ska ha nåt att överösa med materiella ting. Jag skulle aldrig skaffa ett barn enbart för att kunna köpa saker till det. Den kommer få precis lika mycket kärlek(om inte mer) som en annan unge med silversked i käften. Vi kommer troligtvis inte heller bli prostituerade, tigga på gatan eller dö. Bara så ni vet, alla oroliga.

Vad säger dina föräldrar? Alla föräldrar är stöttande och glada. Min mamma och svärmor är överlyckliga och kan knappt vänta till h*n kommer. Jag undrar mest om vi hade fått den här frågan om vi var 10 år äldre?

Så, hoppas det stillar nyfikenheten hos någon. Sen vill jag tacka alla som är vänliga och gratulerar och kommer med lyckönskningar. Det överväger trots allt alla konstiga frågor. Tack även alla vänner som hjälper mig när jag mår sämre.

God morgon!

Nu är man sådär lagom grusig i ögonen efter en natt med väldigt dålig sömn.

Vaknade av telefonen igen. Den ena barnmorskan ringde och bokade om min tid som jag hade på måndag till fredagen. Tydligen har min barnmorska blivit sjuk. Hon är nog väldigt sjuk eftersom hon varit borta hela denna veckan och hon väntas inte vara tillbaka till nästa. Ska ju träffa en ny på fredag tydligen. Kanske är det så att jag får gå till henne i framöver...

Ska ta och slänga i ordning lite frukost i alla fall. Sen bär det av till A6. Ska hämta mitt foglossningsbälte och eventuellt kolla efter nån present till Emil som ska ha födelsedagskalas på söndag.

onsdag 17 oktober 2007

Orolig i magen..

Har i två dagar varit riktigt skum i magen. Orvar, han fortsätter sparka som vanligt fast jag har fått en ihållande smärta. Ringde upp barnmorskan igår och hon skickade mig till förlossningen. Allt stod rätt till och det verkar väl som att min foglossning bara blivit värre helt enkelt.
Ska åka och hämta mitt bälte imorn som jag provade ut hos sjukgymnasten i måndags. Får väl hoppas den hjälper.

Det var i alla fall intressant att se lite hur det såg ut på förlossningen. Hade typ väntat mig att få höra födande kvinnor skrika och att det skulle stå oroliga pappor i korridoren. Typ lite cityakuten-stämning. Sanningen var väl att det var tyst som i graven där inne. Såg bara två personer och de var båda personal på sjukhuset. Har även bestämt att jag INTE tänker lägga mig på en sån där brits när jag ska föda. För jag har redan nu problem med att ligga på den utan att få ont. Och att ställa sig upp från den är ännu värre.

Japp, nu är det väl dags att gå o smörja magen med lite Cocoa-butter från Body Shop. Motvarekar tydligen bristningar och gör så att jag luktar pralin hela natten!

3 nummer av Hus & Hem


Handlar man 2 produkter från Milda får man 3 Nummer av Hus&Hem i brevlådan! Helt gratis!
Lätt som en plätt: Det är bara att skriva in streckkoderna på www.milda.com
Får väl springa och köpa lite matlagningsgrädde snart då....

Nytt i badrummet

I torsdags fixade jag svartmönstrad kakeldekor över de fula blåa kakelplattorna vi hade från början. Köpte klisterdekor på rulle och skar själv ut bitar som passade. Jag gjorde 35 stycken och köpte då 3 meter av dekoren. Detta kostade mig enbart 67kr och det blev en hel del material över.
Innan jag klistrade fast dekoren rengjorde jag kaklet från fett och sprayade sedan med lite vatten med en droppe diskmedel i. När jag klistrade fast dekoren tryckte jag ut all luft med en helt vanlig fönsterskrapa.
Här är resultatet:

FÖRE


EFTER


onsdag 10 oktober 2007

Gratis är gott...

Ett enkelt sätt att få ett gratis presentkort på MQ(500kr) och Ikea(1000kr) är om DU går in på :
www.gratisgen.se

Ange söta lilla mig som värvare med numret: 79450 i en ruta när du fyller i ett gratis medlemsskap.

Fejk,fejk,fejk...

Det är rätt hemskt att det finns människor som ljuger om så allvarliga saker som bröstcancer.
Att i en blogg berätta att man är 20 år gammal och kommer att dö kl. 20.00 idag, onsdag.
Som tur är så verkar ju bloggen vara nere helt nu. Men ryktet spred sig snabbt och det är nog många som med tårfyllda ögon suttit och läst en hemsk och faktiskt påhittad berättelse. Det är knappast troligt att tjejen får aktiv dödshjälp här i Sverige.

Bloggen: www.colourfulmiracles.blogg.se

Men, vill ändå säga att jag själv har köpt rosa bandet och stödjer kampanjen mot bröstcancer till fullo!

måndag 8 oktober 2007

Ännu en dag har passerat

Så, då var det snart läggdags.

Dagen har bestått av en hel del funderingar, clementin-ätande och en ganska lång promenad ner till centrum.

Tänker mycket på julen.. Som vanligt har jag planer i god tid, men de genomförs sällan som det var tänkt från början. Tycker i alla fall att det är mysigt när hösten smyger sig på. Det är lite kallare och friskare i luften och man kan tända ljus under de mörka kvällarna.
Idag har det blåst så mycket på stora balkongen mot Vättern, så det värmde på riktigt gott att sätta sig på den lilla på andra sidan med 20 grader i solskenet.

Yepp, det var allt!

Hyvää yöta!

Till badrummet

Bilden från: cultdesign.se



Har ett tag varit på jakt efter en tvålpump till handfatet i badrummet. Har väl hittat nån halvbra sådär men innerst inne i hjärtat finns alltid CultDesigns fina saker. Har ytterligare en gång varit nere i presentbutiken här i Huskvarna och fingrat på dessa fina grejer. Så en sån får det bli, fast i en annan kombination. Kanske med en värmeljushållare jämte...

Sen blir det svart kakeldekor till de blåa, fula kakelplattorna i badrummet. Så det får väl bli nästa uppdrag för mig.


Godmorgon

Det ser ut att bli en solig dag idag. Kanske skulle ta och slänga i mig lite frukost och sedan ta en dusch så att man kan gå ut och njuta av höstvädret en stund.
Det dumma med att promenera här i vårat bostadsområde är att vi bor i en riktigt brant backe. En låååång brant backe. Det är alltså väldigt lätt att ta sig ner, men uppåt tär på alla krafterna. Provade ju att gå upp förra veckan och det var ju inte så jätte lätt precis.
Får se hur det blir, jag kan i alla fall inte gå ut och sätta mig nånstans med den nya vita jackan. Det vore ju helt förödande om den blev skitig direkt... eller någonsin.

söndag 7 oktober 2007

Jag är en vinnare

Jag vann faktiskt en ny lott!!!! Så nu blir det säkert lite bingolotto nästa söndag också... trevligt trevligt!

Resten av kvällen blir nog rätt lugn. Ska se om jag sätter mig o pysslar med nånting.

Tantvarning!

Om ca. 40 minuter ska jag spela bingolotto!

Har laddat med fruktsallad och ska bara hitta nån bra penna att kryssa med i lotten. Om det blir nån vinst återstår att se...

lördag 6 oktober 2007

Ny jacka

Nyss hemkommen från en runda på A6. Letat som en idiot efter en jacka som passar en växande mage. Tyvärr var alla jackor som passade magen förstora i axlarna. Så när jag nästan gett upp hoppet, slängde jag på mig en kappa inne på VeroModa. En VIT!! Väldigt opraktiskt.
Men nu hänger den i garderoben här hemma... och Mirka är 700kr fattigare.

torsdag 4 oktober 2007

Vem är du??

Vem är Du? Jag är ju så nyfiken.
Jag älskar dig mest av allt iallafall........

Säng till bebis

Här är sängen som vi beställt till bebis. Hittade den på Babyproffsen men har inte hämtat hem den ännu. Tycker dock att våran säng som vi beställde såg mer kolsvart och blank ut, vilket är mycket snyggare.
Nu kan man hoppas att storken kommer med en flicka så man får bädda med rosa...

onsdag 3 oktober 2007

Ytterligare graviditetsbesvär

Idag var jag iväg och provade ut natt-skenor till mina händer. Karpaltunnelsyndrom kallas det tydligen. Blå och väldigt osexiga är de. Den ena har jag redan hemma och den andre kommer på posten sen när den är klar.
Tanken är att jag ska ha dessa på mig när jag sover för att slippa vakna upp i rena rama skräcken när händerna domnat bort. Och hela 175Kr styck kostar de. Det är minsann inte billigt att vara på smällen med massa bekymmer.

Sen var jag ute och tog en promenad i solskenet. Kollade vad som fanns i den där second-handbutiken nere vid Kungsporten. Hittade inget inget idag, så det fick bara bli en tidning och saft på vägen hem.

tisdag 2 oktober 2007

Besatt?

Dubbelnougat .... jag har tänk på marabous dubbelnougat hela j*la dagen!!!

Jag vaknade mitt i en dröm i morse. Jag var på konsum med Elin och jag satt i rullstol. Jag letade efter Dubbelnougat! Tyvärr verkade nog chokladen va slut för jag hittade den inte.
Tänkte köpa en innan efter att ha varit hos läkaren men vände på klacken och gick hem istället. Hade hoppet om att suget skulle gå över men icke. Jag hittar ingenting här hemma som påminner om dubbelnougat! Har bara riktigt tråkiga smörgås-rån...

Emil kommer hem från skolan sen... bäst för honom att han har med sig sån till mig...

Kycklingsallad

Får väl ursäkta att jag är kass på att uppdatera här. Men jag borde väl finna lite tid att skriva mer nu när jag är sjukskriven några dagar.

Som kompensation kommer mitt alldeles egna recept på kycklinsallad. Måtten är ungefärliga:

  • Kycklinfilé
  • Chilisås
  • Vitlöksklyfta/or
  • Soya
  • Salt
  • Peppar
  • Citron
  • Fusilli(spiralpasta, själv har jag alltid buitonis flerfärgade)
  • Gurka
  • Tomat
  • Paprika
  • Fetaost(den med ett får på förpackningen är godast)
  • Majs
  • Rödlök
Koka pastan och skölj den sedan i kallt vatten och häll på lite olja, släng även på lite salladskrydda(typ dressingmix) om det finns.
Dela kycklingen i mindre bitar och stek först den hackade vitlöken i lite matfett. Släng i kycklingen och krydda med chililsås, citron, soya, salt och peppar efter smak.
Blanda i kycklingen och pastan med skurna grönsakerna i en skål. För att det ska bli mindre vattningt i salladen brukar jag dela gurkan på längden och gröpa ur kärn-geggan i mitten med en sked. Det smakar ju ändå ingenting.

Till dressing är det gott med lite (lätt)creme-fraishe blandat med vitlök, salt och örtkryddor.